Annonce
Læserbrev

Det ligger nu svært, når man kommer fra landet

Læserbrev: Dette skrev den tidligere sønderborgenser, Knud Jørgensen eller Sebastian i en af sine sange; "Jeg må komme fra landet, da det er noget jeg ikke forstår". I Augustenborg vil man bevare og reetablere den gamle del af Hertugbyen.

Et godt eksempel er Hofrådens Hus, Storegade 11, der er under reparation. Kommunen har ambitioner om at skaffe midler via fonde til en større renovering af andre bygninger. Kommunen ejer et fredet hus, Storegade 20, tidligere kommunekontor. Nu beboet af Kunstværket. Man har valgt at give en ”kærlig” behandling af området mellem Storegade 20 og 22. Dette har nu resulteret i en opsætning af runde lamper der lyser i forskellige farver! Desuden står træer i krukker. Det passer på nogen måde sammen med det der står i byplanen vedrørende belysning, og der har aldrig stået den slags træer ved den fredede bygning.

Der kunne også have været anvendt anden belægning end de moderne betonfliser. Lad os håbe at eventuelle økonomiske støtter ikke kommer forbi og ser hvordan bybevaringsmidler bruges her i byen. Jeg forstår heller ikke at man ikke ser på, hvordan det så ud før i tiden. På et billede, som alle kan finde på Lokalhistorisk Arkiv for Augustenborg og omegns hjemmeside ses det hvordan det så ud omkring 1950!

Så suk. For dårligt gående eller handicappede er det umuligt at komme op på pladsen, hvor der skulle stå skulpturer. Men det er måske for at spare. Da vi fik nye parkeringspladser på Storegade over for apoteket, forsvandt der handicapparkeringspladser. Nu er én ny oprettet, der slet ikke opfylder lovens minimum krav. Kommunen kan tage ud til Netto i Bro, de kender målene.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce