Annonce
Team Esbjerg

Det må vente med en guldhat: Alligevel er Team Esbjergs cheftræner stolt over igen at blive mester

Jublen fik frit løb, da Team Esbjerg for et år siden vandt DM-guld med en finalesejr over Herning-Ikast. Nu er Team Esbjerg igen dansk mester, men oplevelsen er naturligvis en helt anden. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
For anden sæson i træk er Team Esbjerg dansk mester i kvindehåndbold. Det hele er dog ret underligt, mener Jesper Jensen. Bestyrelsesformand håber, at klubben kan holde det tårnhøje sportslige niveau fremadrettet.
Annonce

TEAM ESBJERG: - Selvom det hele er enormt mærkeligt, er jeg stadig stolt over, at vi er kåret til dansk mester.

Team Esbjergs cheftræner Jesper Jensen, der ellers i lighed med hele spillertruppen er hjemsendt i øjeblikket, blev tirsdag kaldt på arbejde, da det stod klart, at stillingen i håndboldligaerne fastfryses og Team Esbjerg og Aalborg kåres som dansk mester.

- Vi har spillet en sæson til noget nær perfektion. Vi har vist, at man både kan gøre det super godt i ligaen og i Champions League. Det gør mig rigtig stolt, hvad spillerne har præsteret.

Team Esbjerg havde endnu tre kampe tilbage af grundspillet, men havde fire point ned til både Odense og Viborg HK og var samtidig bedre i det indbyrdes regnskab end de to nærmeste rivaler.

Det er tredje gang i alt og anden sæson i træk, at Team Esbjerg sætter sig på den nationale håndboldtrone.

- Men det hele kan ikke sammenlignes. Sidste år var det også et langt sejt træk, og det var jo fantastisk, da vi var i stand til at gøre arbejdet færdigt. Det var kulminationen på en fantastisk sæson - og så blev vi jo fejret efter alle kunstens regler i tre-fire dage. Det var uforligneligt.

- Vi var på Torvet i Esbjerg og blev hyldet af flere tusinde mennesker. Det var fantastisk, men det kommer vi desværre ikke til at opleve denne gang.

Jesper Jensen måtte rent faktisk nøjes med at skrive rundt til sine spillere og give dem beskeden om, at de nu igen kan kalde sig dansk mester.

- Vi er jo hjemsendt alle sammen, så vi må ikke mødes. Derfor er det her meget anderledes, og spillerne må heller ikke udtale sig om det her.

DM-titlen betyder, at Team Esbjerg igen skal spille Champions League i sæsonen 2020-21.

- Det glæder vi os selvfølgelig over. Det har vi virkelig fået smag for efter denne sæson, siger Jesper Jensen.

Annonce

Måske CL-kvartfinaler

Men indtil videre er Team Esbjerg nu ikke 100 procent sikker på, at der er kastet med en håndbold for sidste gang i denne sæson. Det danske mesterhold er som bekendt i kvartfinalen i Champions League, hvor montenegrinske Buducnost er modstanderen. Det er indtil videre Det Europæiske Håndboldforbunds plan, at der skal spilles ude og hjemme mod Buducnost i midten af juni.

- Jeg tvivler da efterhånden meget på, om de kampe bliver til noget, men det må vi se.

Skulle kampene blive gennemført, skal Team Esbjerg i hvert fald forberede sig på, at hjemmekampen i Blue Water Dokken skal spilles uden tilskuere.

Bliver kampene mod Buducnost ikke til noget, er Team Esbjerg direkte kvalificeret til Final 4 i Champions League i Budapest i Ungarn i begyndelsen af september, hvor de øvrige så vil være Györ, Brest og Metz.

Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen glæder sig rigtig over det tredje mesterskab på fem år, men han sidder også med en underlig fornemmelse.

- Vi savner euforien, og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at det hele tiden har været vores holdning, at vi skulle gøre alt for at få sæsonen spillet færdig af hensyn til klubben og til produktet. Det lykkedes ikke, og nu ser vi ind i fem måneder uden håndbold. Vi bliver udfordret, men mit håb er selvfølgelig, at vi kan få toget oppe i den samme speed i næste sæson.

- Men sportsligt kommer vi i hvert fald helskindet igennem denne sæson. Med et dansk mesterskab for andet år i træk, kvalifikation til næste sæsons Champions League og sandsynligvis også deltagelse i Final4 har vi til fulde fået de sportslige målsætninger opfyldt. Og vi er en værdig dansk mester med de præstationer, vi har leveret i denne sæson, siger Bjarne Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce