Annonce
Kolding

Det moderne Danmark fejres på Skamlingsbanken

Kolding: Skamlingsbankeselskabet indbyder torsdag 5. marts til en festlig aften, hvor ord og sang er omdrejningspunktet. Baggrunden er, at selskabet i 2018 markerede 175-års jubilæum med en fest. En fest i 2019 gik også godt, så nu holder man fest igen, oplyser formanden for Skamlingsbankeselskabet, Nis Jørgen Steffensen.

Under overskriften "Det moderne Danmark og højskolebevægelsen" fortæller forstander for Rødding Højskole, Mads Rykind-Eriksen, om baggrunden for højskolebevægelsens opståen med udgangspunkt i Grundtvigs tanker. I 100-året for Genforeningen i 1920 vil Mads Rykind-Eriksen fortælle om de folkelige kræfter, der blandt andet skabte skamlingsbankemøderne og højskolerne, og som ledte frem til den nationalstat, som vi kender i dag.

Aftenen byder også på solosang med Annemette Hess. I 2005 valgte hun at stoppe sit daværende arbejde for at leve fuldt ud af musikken.

Aftenen byder også på mad og drikke med mad fra Restaurant Skamlingsbankens køkken. Arrangementet holdes kl. 18 og er åbent for alle interesserede. Man melder sig til på tlf. 7557 2003.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce