Annonce
Udland

Det norske Storting stemmer om forbud mod homoterapi

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Omvendelsesterapi af homoseksuelle er forbudt i Tyskland, mens Norge onsdag skal stemme om at forbyde det.
Annonce

Stortinget i Norge skal onsdag stemme om et totalt forbud mod "homoterapi" - eller på dansk omvendelsesterapi - hvor man forsøger at ændre den homoseksuelles tiltrækning af personer af samme køn.

Terapien har været omstridt, da den strider mod seksuelles minoriteters ret til at være dem selv, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Typisk foregår omvendelsesterapien gennem samtaleterapi, bøn eller psykoanalyse. Men mere ekstreme metoder som elektrochok er også blevet anvendt.

Forbuddet ser ud til at blive stemt igennem uden de store problemer.

De norske regeringspartier, Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, har sammen med oppositionen tilkendegivet, at de stemmer for forbuddet.

Kristelig Folkeparti vil stemme imod, da partiet mener, at det vil gå imod trosfrihed. Partiet har tidligere markeret sig med mærkesager om blandt andet at forbyde abort.

Sagen har været belyst i efteråret gennem den norske dokumentar "Homoterapi". I et af afsnittene udtalte Norges statsminister, Erna Solberg, at Norge har religions- og trosfrihed, og at et forbud vil gå til grænsen af den frihed.

I forvejen er terapien forbudt i Storbritannien, og Tyskland vil forbyde det. I Danmark anses omvendelsesterapi ikke som at være et stort problem.

Tidligere har ligestillingsminister Mogens Jensen (S) understreget over for Berlingske, at der vil blive slået hårdt ned, hvis det er et problem, da regeringen ønsker at forbedre LGBT-personers vilkår.

LGBT Danmark ønsker ifølge DR Nyheder, at omvendelsesterapi skal gøres ulovligt. Dog kender foreningen ikke omfanget af eventuelle terapitilbud, eller hvorvidt det tilbydes i Danmark.

/ritzau/

Artikel fra Berlingske, der henvises til
Artikel fra DR Nyheder, der henvises til
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce