Annonce
Billund

Det nye byråd skal se på velfærdsteknologien

Et højteknologisk toilet er blandt andet inventar i teknologilejligheden i Sdr. Omme, som her vises frem til besøgende til et åbent hus-arrangement. Arkivfoto: Joan Karlsen

Billund Kommune: Teknologilejligheden i Sdr. Omme har endnu en gang været på social- og sundhedsudvalgets dagsorden. Her har forvaltningen foreslået et showroom i Magion eller i forbindelse med Billund Centret. På dagsordenen lyder det således, at et showroom i Magion vil give mulighed for at øge kendskabet til velfærdsteknologier i den brede offentlighed og give mulighed for at lave et "teknologibibliotek" sammen med biblioteket og borgerservice. Herudover kan der også etableres et samarbejde med træningsenheden og de uddannede terapeuter, der arbejder her.

Social- og sundhedsudvalget har imidlertid besluttet at lade sagen gå videre til det nye byråd.

- Det betyder ikke, at vi afviser de to steder. Det kan sagtens være, det bliver én af stederne. Teknologien er i en rivende udvikling, og teknologi er noget helt andet i dag end den var, da teknologilejligheden blev oprettet, siger Ruth Lauridsen (V), formand for udvalget.

Derfor giver det for hende mening at lade det nye byråd gøre sig nogle strategiske overvejelser om, hvad man vil på området i Billund Kommune. I overvejelserne skal også indgå kommunens nye sundhedspolitik.

Teknologilejligheden har indtil nu været placeret på Sdr. Omme Plejecenter, men kommunens intention med teknologiske hjælpemidler har været, at de skal være tilgængelige fra vugge til grav, og dermed er lejligheden på plejecentret ikke så synlig udover den ældre målgruppe.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce