Annonce
Nordtyskland

Det nye skoleår startede med mundbind og blandede følelser

I denne klasse på Altes Gymnasium i Flensborg havde alle elever fulgt myndighedernes anbefaling om at tildække mund og næse.
Flere end 360.000 børn og unge tog mandag fat på det nye skoleår i Slesvig-Holsten. Myndighederne anbefaler mundbind i klasserne, men kræver det ikke.
Annonce

FLENSBORG: På forhånd havde mange glædet sig. Men det var også med blandede følelser, lærere og elever mandag tog fat på det nye skoleår i Slesvig-Holsten. Med forholdsregler mod coronasmitte skal de cirka 363.000 elever have så meget undervisning i klasselokalerne som mulig.

Ifølge delstatens undervisningsminister, Karin Prien fra det konservative CDU, er der tale om normal skolegang, men under coronabetingelser. Delstatens myndigheder anbefaler indtrængende at bære mundbind i klasselokalerne.

I Rantrum ved Husum i Nordfrisland blev en skole allerede førskoleårets begyndelse lukket, fordi en kvindelig lærer viste sig at være smittet. Foreløbig varer lukningen ugen ud.

- Jeg glæder mig til at være i kontakt med andre i virkeligheden og ikke kun på de sociale medier, efter vi ikke har kunnet kom rigtigt i skole i så lang tid, siger Anna Weigand fra gymasieelevernes sammenslutning i Slesvig-Holsten.

Hun erkender, at hverdagen med coronaregler er en anden.

Annonce

Stor usikkerhed

- Men selv om der på min og sikkert også mange andre skoler er taget omfattende forholdsregler, er det en lidt underlig fornemmelse at gå i skole igen. Det er ikke fordi, jeg er bange for at blive smittet, men grund af den store usikkerhed om, hvordan terminsprøver og studentereksamen kan afvikles, hvis der kommer nye skolelukninger, forklarer Anne Weigand.


Jeg glæder mig til at være i kontakt med andre i virkeligheden og ikke kun på de sociale medier.

Anna Weigand fra gymasieelevernes sammenslutning.


Undervisningsminister Karin Prien vil for alt i verden forhindre nye skolelukninger. Foruden anbefalingen om at bære mundbind skal smittespredning forhindres ved hjælp af undervisning i faste, mindre grupper. I skolebusserne og den kollektive trafik er masker ikke en anbefaling, men et påbud.

Socialdemokraterne kritiserer undervisningsministeren for ikke at have gjort mundbind obligatoriske i klasselokalerne, som det er sket i andre delstater.

- Den første skole blev lukket allerede før skoleårets begyndelse. Det viser, at et påbud om mundbind i hvert fald er nødvendigt i de første to uger, forklarer Serpil Midyatli, der er formand for Socialdemokratiet i Slesvig-Holsten.

Annonce

Hjerteløs minister

Partiet beskylder også ministeren for hjerteløs optræden over for lærerne. Ifølge delstatens lærersammenslutning er kun 32 lærere blevet fritaget for at møde på skolerne, selv om 1600 undervisere har fremlagt dokumentation for, at de tilhører en risikogruppe.

Eleverne i 1. til 6. årgang er fritaget for anbefalingen om at bære mundbind i de første to uger af skoleåret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Kolding

Efter borgmesters nej til Eva Kjer: V-profiler undrer sig over indblanding

Annonce