Annonce
Nordtyskland

Det offentlige skriger på kvalificeret arbejdskraft

Slesvig-Holsten er i hård konkurrence med andre delstater, når det gælder om at rekruttere dygtige politifolk. De kan få højere løn i mange andre forbundslande. Modelfoto: © Landespolizei Schleswig-Holstein.

KIEL: Med næsten 60.000 ansatte er delstaten selv langt den største arbejdsgiver i Slesvig-Holsten. Delstaten har netop ansat 800 elever, lærlinge og akademiske praktikanter. Men det holder efterhånden hårdt.

- For ansøgerne stiller større krav, og delstaten kan ikke altid tilbyde det samme som andre offentlige arbejdsgivere eller private virksomheder. Tidligere udvalgte vi medarbejderne. Nu er det dem, der vælger os, forklarer Heike Zogs fra personalekontoret i det slesvig-holstenske statskancelli.

Annonce
Tidligere udvalgte vi medarbejderne. Nu er det dem, der vælger os.

Heike Zogs, personalechef.

Lavere lønninger

Ofte betaler den private sektor højere lønninger og kan tilbyde beskæftigelse i attraktive byer, mens delstaten også behøver ansatte ude i det flade land. Samtidig er Slesvig-Holsten i konkurrence med Hamborg. For indbyggere i det sydlige Slesvig-Holsten er det ofte mere attraktivt at arbejde i den nærliggende storby.

På grund af fortidens sparerunder betaler mange af delstatens forvaltninger ikke en række tillæg. Ansøgere kan derfor tjene mere i andre forbundslande. Dem er Slesvig-Holsten i konkurrence med, når det handler om at rekruttere for eksempel de bedste politifolk, der kan søge arbejde i hele forbundsrepublikken.

Men delstaten er ligeledes i konkurrence med kommuner og den tyske forbundsstat.

- For eksempel kan en ingeniør med speciale i vejbyggeri tjene seks procent mere hos en anden arbejdsgiver end hos os, konstaterer Heike Zogs.

I håb om at vende udviklingen er statskancelliet i Kiel klar med en række tiltag.

- Vi forsøger at tilbyde medarbejderne maksimal fleksibilitet. Blandt andet kan de ansatte i mere udstrakt grad arbejde hjemmefra, hvis de ønsker det, siger Peter Höver, der er talsmand for delstatsregeringen.

De ansatte kan også spare timer sammen til et sabbatår.

I den kommende tid bliver der brug for for mange nye medarbejdere. Frem mod 2024 går 8300 af delstatens ansatte nemlig på pension.

Studium med løn

I håb om at rekruttere gør delstaten reklame for sig selv på jobmesser og de sociale medier. Men nye uddannelsesformer skal ligeledes øge attraktiviteten. Således tilbyder forbundslandet studenter en uddannelse til for eksempel bygningsingeniør eller it-specialist. Allerede fra studiestart er disse akademiske praktikanter offentligt ansatte med løn under uddannelsen, hvor de skiftevis modtager teoretisk undervisning og er i praktik i de forskellige forvaltninger.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce