x
Annonce
Navne

Det røg ud af munden på Tine: Ønskede kronprinsen god bedring

Sygeplejerske Tine B. Erlandsen, til højre, havde fået æren af at fortælle om sit arbejde på fælles akutmodtagelse til kronprins Frederik og hans følge. Foto: Sygehus Sønderjylland
Nogle af de ansatte på det nye akutsygehus var ekstra spændte og nervøse inden torsdagens indvielse af sygehuset. De var nemlig udvalgt til at tale med kronprinsen og fortælle om deres arbejde.

Aabenraa: - God bedring.

Disse ord fik torsdag kronprins Frederik til at trække en ekstra gang på smilebåndet ved hans besøg på det nye akutsygehus i Aabenraa.

På rundvisningen havde han lige været inde på en traumestue hos sygeplejerske Tine B. Erlandsen og høre om den fælles akutmodtagelse og på vejen ud, røg ordene ud af munden på sygeplejersken.

- Det var slet ikke noget, jeg havde tænkt over, at jeg ville sige. Men her stod en mand med en skade på et sygehus, og det kan man jo ikke ignorere, forklarede hun grinende efter seancen.

Hun var én af en håndfuld ansatte på det nye sygehus, som fik en mindeværdig oplevelse ved indvielsen. De var nemlig blevet udvalgt til at tage imod kronprinsen og følget, som blandt andet bestod af sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) og formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V) og fortælle om deres arbejde på deres afdelinger.

For Tine B. Erlandsen gik det fint, selvom hun stod lidt skævt og derfor ikke kunne kigge ordentligt på kronprinsen.

- Og så kom jeg også til at sige, at der var 35 grader derinde, selvom der kun er mellem 28 og 30 grader. Men ellers gik det fint, sagde hun.

Annonce
Neffi Sadiku, i baggrunden i blåt tøj, havde æren at byde kronprins Frederik velkommen til ortopædkirurgi og fortælle om afdelingens arbejde, inden hun førte ham ind til patienten Vera Axelsen Jensen, som var blevet opereret i anklen efter en skiulykke. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

En fantastisk oplevelse

Længere oppe i bygningen stod social- og sundhedsassistent Neffi Sadiku imens og ventede spændt på, at kronprinsen var færdig med sin rundvisning på intensivafdelingen og komme op til hende. Hun var blevet valgt til at tage imod ham ved elevatoren og fortælle ham om ortopædkirurgi og følge ham hen til den patient, han skulle møde på rundvisningen.

- Det her er ikke en oplevelse, man siger nej til. Men jeg er da ret spændt, sagde hun inden kronprinsens ankomst.

Neffi Sadiku havde planlagt at neje, og det fik hun også gjort, selvom hun blev lidt forvirret, da elevatordøren gik op.

- Jeg troede, at de andre skulle sige goddag først, men de gik til side, og så kom han gående målrettet hen mod mig. Da forsvandt nervøsiteten, for han var bare så sød og rar. Det var en helt fantastisk oplevelse, smilede hun.

Sygehuset kørte på normal drift under indvielsen, men både patienter og personale mærkede om aftenen, at det var en speciel dag. Der blev nemlig serveret festmenu med stegt perlehønebryst og Sarah Bernard kage til dessert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce