Annonce
Sønderjylland

Det rumler stadig: Årets udgave af Æ Rummelpot er på gaden

Årets udgave af Æ Rummelpot blev præsenteret på Folkehjem. Foto: Timo Battefeld
Sønderjysk er der ikke meget af i årets udgave af det sønderjyske satirehæfte. Til gengæld var der sønderjysk musik, da Æ Rummelpot onsdag kom på gaden.
Annonce

SØNDERJYLLAND: En klimavenlig sønderjysk ko og et vegansk sønderjysk kaffebord. Jo, ingen skal sige, at landsdelen på nogen måde halter bagefter udviklingen. I hvert fald ikke i årets udgave af Æ Rummelpot.

Med et oplag på 6500 er der god chance for, at det skæve blik på stort og småt når ud til en god del af sønderjyderne. Interessen for hjemstavnen og fællesskabet er stigende, og det mærkes også hos Æ Rummelpot.

Oplaget har været nede på 3500, men det er gået fremad de senere år.

Det berettede redaktøren for Æ Rummelpot, Gunnar Hattesen, da årets samling af tegninger og muntre indsalg blev præsenteret i Billedsalen på Folkehjem onsdag.

I den kommende uge holder redaktionen sønderjysk aften med musik og præsentation af Æ Rummelpot tre steder i landsdelen, og alle billetter er solgt.

Gæsterne kan blandt andet opleve Rikke Thomsen, der i øjeblikket har stor succes med sine sønderjyske sange. Hun gav også et par numre på sit smukke modersmål på Folkehjem.

Til gengæld er der ikke så meget sønderjysk tilbage i selve satirehæftets årgang 74.

Nummer 74

Det var årgang 74 af det sønderjyske satirehæfte Æ Rummelpot, der blev sendt på gaden onsdag ved et arrangement i Billedsalen på Folkehjem i Aabenraa.

For 4. gang er det Gunnar Hattesen fra Gråsten, der er redaktør for hæftet, og han har som sædvanlig haft end dreven flok af tegnere og tekstforfattere bag sig.

Annonce

Politikerne

Æ Rummelpots læsere kan dog glæde sig til et møde med nogle af landsdelens udfarende mænd og kvinder i finurlig stregtegning.

Her er blandt andet en Jan Køpke Christensen, der stillede op for Nye Borgerlige og måtte nøjes med 81 stemmer ved Folketingsvalget.

Her er byrådsmedlem Ejler Schütt, der stopper i politik for at få tid til at skrive læserbreve, Kristian Thulesen Dahl, der sælger gul maling billigt, efter at Sønderjylland stemte blåt ved valget, og Mogens Dall, der kom for sent over målstregen til en plads i Folketinget.

Vi møder også Peter Kofod fra Haderslev, der blev sendt til EU af Dansk Folkepartis ledelse og nu sidder i Bruxelles som Palle alene i Verden. Og vi kommer forbi Sønderborgs socialdemokratiske borgmester, Erik Lauritzen, der træner op til Tour de France på trehjulet cykel iført cykelhjelm model Nyrup.

Annonce

Effektivt

En af Æ Rummelpots flittigste tegnere gennem årene er arkitekt Ole Weile, som også har leveret mange af de rammende illustrationer i årets Rummelpot.

- Vi holder et enkelt møde i august hvert år, hvor ideerne kommer på bordet, og rollerne bliver fordelt, og så går vi hjem hver især og skriver og tegner, forklarede han ved præsentationen af Æ Rummelpot.

Den erfarne tegner var godt tilfreds efter en hurtig gennembladning af produktet.

- Tegningerne har da fået lov til at fylde noget i år, konstaterede han.

H.E. Sørensen, Skærbæk, er en af de faste bidragydere til Æ Rummelpot. Foto: Timo Battefeld
Redaktør Gunnar Hattesen bød på frokost i forbindelse med udgivelsen. Foto: Timo Battefeld
Æ Rummelpot har fået en kongelig forside - naturligvis. Foto: Timo Battefeld
Rikke Thomsen fra Sønderborg spillede et par af sine nye sønderjyske sange. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce