Annonce
Haderslev

- Det skal bare være i orden – jeg møder jo kunderne på gaden

Bo Jørgensen, indehaver af Reinhold Jørgensen ApS er vokset op i familievirksomheden, som hans farfar grundlagde i 1946. Firmaet er fulgt med tiden ved blandt andet at gå tilbage i tiden. Foto: Peter Ryhmer
Torsdag kan Tømrer- & snedkerfirmaet Reinold Jørgensen ApS fejre sit 75 år jubilæum. Firmaet drives i dag af tredje generation af familien Jørgensen, og det har fulgt med tiden, blandt andet ved at gå tilbage i tiden.

HADERSLEV: Bo Jørgensen, der er tredje generation for bordenden i et af byens ældste familieejede håndværksvirksomheder, har respekt for historien. Både familievirksomhedens historie, men også den lokale egns historie. Det præger hverdagens opgaver i tømrer- og snedkervirksomheden, der tæller 10 medarbejdere heriblandt Bo selv og hans kone.

- Det seneste 10 til 15 år har vi specialiseret os i renovering af gamle huse. Vi har haft mange projekter i Christiansfeld, som er en del af Unescos verdensarvsliste. Det synes jeg har været spændende og anderledes opgaver, fortæller Bo Jørgensen.

Han og hans folk har renoveret et halvt dusin huse i Christiansfeld, blandt andet Søsterhuset, Brødremenighedens Hotel og Honningkagehuset.

- Man ved aldrig helt, hvad man går ind til, før man er i gang. Man er jo nødt til at være tro mod de oprindelige materialer og måder at bygge på. Med andre ord man kan jo ikke bare klaske noget gips på væggene, understreger Bo Jørgensen og tilføjer:

- Vores medarbejdere har også syntes, det var sjovt, og det er altså det vigtigste, hvis man skal lykkes med sådanne projekter.


Vores medarbejdere har også syntes, det var sjovt, og det er altså det vigtigste, hvis man skal lykkes med sådanne projekter.

Indehaver Bo Jørgensen


Annonce

Tre generationer

Firmaet, der i 1946 blev grundlagt af hans farfar, Reinold Jørgensen, og siden overtaget af hans far og onkel, Peter og Kurt Jørgensen, inden Bo Jørgensen overtog i 1999, formår dog også det moderne og anderledes.

- Det mediehus, som du sidder i, det var en gammel bygning, som skulle forvandles til noget helt nyt. Det var også et interessant projekt, men noget ganske andet end renoveringerne i Christiansfeld, forklarer Bo Jørgensen.

Bo Jørgensen er tilfreds med den størrelse som virksomheden har i dag. Han sætter stor pris på, at også  medarbejderne synes, det er sjovt at arbejde med renoveringer af gamle huse.  Foto: Peter Ryhmer

I løbet af de seneste 10 år har Reinhold Jørgensen ApS opkøbt i Tagkær snedkeri i Christiansfeld samt Haderslev Glas i Haderslev, ikke for at blive store, men for at sikre, at firmaet kan lidt af det hele. Bo Jørgensen har ingen planer om at ekspandere. Det har han prøvet, og det var ikke for ham:

- På et tidspunkt var vi 25 mand i virksomheden, men da mistede jeg følingen med, hvad der foregik ude i hjørnerne. Den føling har jeg brug for, fordi jeg skal kunne stå 100 procent inde for det, vi leverer, fordi det er mig, der møder kunderne på gaden. Nu har vi den størrelse, vi skal have. Det er passende med cirka 10 medarbejdere

Annonce

Lokalt engagement

Han er meget bevidst om at være lokalt til stede, og er derfor aktiv i et væld af foreninger. Senest er han blevet formand i badmintonklubben, selv om han knapt nok kender reglerne eller spiller selv, men det gør han yngste datter:

- Ved at sidde i bestyrelsen, har jeg mulighed for at bidrage til forenings- og idrætslivet, og det synes jeg man har pligt til, når man har muligheden. Tidligere i dag var jeg med til at bedømme svendeprøver, lige som jeg sidder i ungdomsskolens bestyrelse.

Bo Jørgensen har også i mange år været en del af Haderslev Svømmeklub, og både han, hans bror og hans far og mor er æresmedlemmer i klubben. Jo, det lokale er vigtigt for Bo Jørgensen:

- Vi kører i en radius af 30 kilometer, men 85 procent af vores opgaver ligger i Haderslev Kommune. Derfor er det vigtigt for mig at give lidt tilbage til lokalområdet. Jeg ville bare ønske, vi kunne blive bedre til at tale Haderslev op. Vi har nemlig meget at byde på, men det er som om, vi altid skal pege på det, der ikke virker.

Den store markering af 75-års jubilæet er udsat på grund af covid-19 situationen:

- Vi holder reception på et tidspunkt, når vi igen må være lidt flere samlet, i første omgang markerer vi dagen sammen med medarbejderne.

Invitationerne til den store markering af jubilæet kommer, når covid-19 situationen tillader det. Foto: Peter Ryhmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

KIF Kolding For abonnenter

Se analysevideo: Kaloriefyldt KIF Kolding-sejr over skuffende SønderjyskE

Annonce