Annoncørbetalt indhold

Det skal du overveje, når du skifter branche

Denne annonce indeholder sponsoreret indhold

Hvis du står midt i livet og pludselig får lyst til at prøve noget nyt, så er der flere brikker, der skal falde på plads, før du sikkert kan kaste dig ud i det. Det gælder blandt andet valg af fagforening. Mange fagforeninger er branchespecifikke, men med den rigtige sparring og gode råd, kan du sikre dig, at din fagforening har forståelse for den branche, som du vil prøve af. Læs mere og bliv klogere på, hvordan du let kan skifte mellem fagforeninger.

I usikre økonomiske tider stiger interessen for fagforening og A-kasser også. Udsving i økonomien skyller gennem samfundet som en bølge, og det ender ofte hos arbejderen, der risikerer at stå uden job. Det er en risiko, vi alle lever under, men nogle brancher er mere udsatte end andre. Derfor kan det være en god idé at overveje, om der også er andre hylder, man kan finde sig til rette i.

Annonce

Fagforeninger og A-kasser hjælper ikke bare med at sikre dig en indkomst, hvis du pludselig skulle stå uden. De ønsker også at hjælpe dig tilbage i job hurtigst muligt gennem sparring og rådgivning, så du kan få redskaber til at klare jobmarkedet. Overvejer du at skifte til en anden branche, så tag og skift fagforening på den rigtige måde. Så sikrer du dig en let og glidende overgang uden at miste din anciennitet.

Gode tips til dig, der vil prøve noget nyt

Der kan være masser af grunde til, at du gerne vil skifte branche. Måske står du pludselig og uforberedt uden arbejde efter 10-20 år i samme job. Måske savner du at prøve noget nyt i livet. Eller også er du bare et menneske, der ikke ser sig selv i samme branche mere end 5-7 år ad gangen.

Sæt ord på alle dine kompetencer

Hvis du har mod på at prøve noget nyt, så fortæl, hvad det er, du kan. Har du eksempelvis siddet i administrationen et sted, så har du sandsynligvis også kundeerfaring. Har du erfaring med at formidle og fortælle, kan det også let overføres til undervisning. Mulighederne er mange, hvis først du tænker lidt kreativt og ikke holder dig tilbage.

Tal branchens sprog

Det er enormt vigtigt, du sætter dig ind i, hvilket sprog branchen taler, som du bliver en del af. Der er stor forskel på eksempelvis at sælge noget på nettet eller at sælge noget i butik. Det samme gælder jargonen i håndværksfagene til det sociale arbejde med mennesker. Der er stor forskel på disse brancher, så lav din research godt og grundigt, inden du kaster dig ud i det. Så forstår du meget bedre, hvordan du finder dig til rette.

Tag en videre uddannelse

Uddannelse går heldigvis aldrig af mode. Måske kræver dit brancheskift bare en supplerende efteruddannelse eller måske blot et kursus. Det kan også være værd at overveje nettets muligheder for fjernuddannelse eller lignende. Særligt hvis der er felter, du føler dig usikker på, så find et kursus, hvor du kan opdatere dine kompetencer.

Stol på dit netværk

Netværk er en undervurderet måde at få sig selv i job på, så hør dit ad, når du skifter branche. Kender du nogle VVS’ere eller skorstensfejere i din familie eller omgangskreds? Hvad med tekstforfattere eller skribenter? Måske har du hørt et rygte om, at Ole fra folkeskolen startede sin egen virksomhed. Vær ikke bange for at tage kontakt og høre nærmere.

Annonce

Forbered dig på fremtidens arbejdsmarked

Breve fra Dronningen bliver sjældnere og sjældnere, da det er de færreste af os, der bliver på samme offentlige arbejdsplads i 40 år. Sådan er fremtidens arbejdsmarkedet bare ikke indrettet, og vi skal konstant være omstillingsparate og fleksible. Derfor kan det være en god ide at sætte sig ind i, hvilke brancher der vil være profitable og efterspurgte i fremtiden.

IT-branchen ser ud til at blomstre i mange år fremover, så det vil sandsynligvis være programmering og kodning, som fremtiden byder på for mange danskere. Der er i hvert fald efterspørgsel efter digitale kompetencer, når nu digitaliseringen bliver prioriteret, som den gør.

Du kan også undersøge, hvilke jobs der er i fare for at blive overtaget af robotter i fremtiden. Automatisering er en af de største katalysatorer for forandring på fremtidens arbejdsmarked, og det gælder i høj grad rutineprægede jobs. Hvis du føler allerede nu, at dit job lige så godt kunne udføres af en abe eller robot, så kan det være værd at overveje et brancheskift.

Selvom robotterne ofte bliver brugt som et frygtet scenarie for mange arbejdspladser i fremtiden, så skal vi også huske, at den selvkørende bil har været mange år undervejs, og på mange måder allerede er her. Det betyder alligevel ikke, at taxachauffører skal være bange for at miste deres arbejde lige med det samme, da teknologien overhovedet ikke er i nærheden af at være sikker.

Denne annonce indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.