Annonce
Esbjerg

Det skal statsministerens ambitioner betyde for børn og unge i Esbjerg Kommune

Annonce

Læserbrev: Da statsminister Mette Frederiksen tirsdag åbnede for, at den offentlige velfærd i syv kommuner kan blive fri for mest mulig indblanding fra staten, gav hun børn og unge i Esbjerg Kommune en kæmpe chance for at gå gennem livet med en sund livsstil.

Når statsministeren har givet muligheden for at fritage folkeskoleområdet i kommunen, så bør en del af arbejdet med området omfatte mad og måltider.

Lad os få fokus på, at folkeskoleeleverne i Esbjerg Kommune tilbydes lækker, varieret og sund mad, når de er i skole - med gode madordninger, som mange kender fra daginstitutionerne.

Hvorfor kan de ikke bare have en madpakke med hjemmefra, tænker du måske? Det sker ofte, at børn og unge enten ikke har en madpakke med, eller at den ender i skraldespanden til fordel for en tur i en kiosk eller et supermarked.

Madordninger giver eleverne den energi og næring, de har brug for til at komme godt gennem en lang dag fuld af læring og leg.

Madordninger er med til at mindske den sociale ulighed i sundhed, som udspiller sig i klasselokalet, når madpakkerne åbnes. Gå forrest, og lad alle børn og unge i jeres folkeskoler være lige, når det kommer til sundhed.

Så kære byråd: Når I skal skabe den bedste folkeskole, så glem ikke det, der er essentielt for alle mennesker - også børn og unge - nemlig maden.

Det er nu, I har chancen for at skabe de bedste vilkår for børn og unge. Det vil kunne mærkes på dem, deres forældre og på kommunens arbejde med at tiltrække nye børnefamilier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce