Annonce
Esbjerg Energy

Det snerper til efter nyt nederlag i Aalborg: Esbjerg Energy skal bruge et mirakel

Esbjerg Energy lagde et fint pres på George Sørensens mål i første periode, men mere rakte det ikke til. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En forrygende god første periode sluttede på den værst tænkelige måde for Esbjerg Energy, og siden havde gæsterne ikke kræfterne til at presse Aalborg for alvor.

Det begynder altså at snerpe til for Esbjerg Energy.

Heller ikke i tredje forsøg lykkedes det at hente den sejr i Aalborg, der er nøglen til at vinde denne semifinaleserie.

Nordjyderne hentede den tredje hjemmesejr af tre mulige med 5-2 og har nu lagt maksimalt pres på Esbjerg Energy, der er tvunget til at vinde søndagens hjemmekamp, hvis holdet også skal have et fjerde forsøg på at vinde i Aalborg.

Annonce

Vild første periode

Det store spørgsmål var i sagens natur, hvor dybt øretæven fra i tirsdags sad i Aalborg, og hvor stort et boost, den havde givet det Esbjerg Energy-hold, der endnu en gang var uden tre af sine udlændinge, den skadede Cam Knight, den karantæneramte Jordan Smotherman og den hjemrejste Charles Corcoran.

Kampen i tal

Aalborg-Esbjerg Energy 5-2 (3-2, 1-0, 1-0)

1-0 Julian Jakobsen (1.23), 2-0 Josh MacDonald (8.58), 2-1 Craig Puffer ass. Christian Wejse (9.09), 2-2 Brady Shaw ass. Davis Vandane (16.15), 3-2 Julian Jakobsen (19.56), 4-2 Ben Duffy (26.02), 5-2 Martin Højbjerg (59.02)

Udvisninger

Aalborg ingen, Esbjerg Energy 2x2

Det kan lyde underligt, at konklusionen efter første periode var, at det regnskab stod i plus for Esbjerg Energy. For på måltavlen stod der 3-2 til Aalborg.

Men det var gæsterne, der efterlod det stærkeste indtryk. Selv om Aalborg scorede efter mindre end halvandet minut og også bragte sig på 2-0.

Den tidlige nordjyske føring fik Esbjerg Energy til at satse voldsomt offensivt, og det gav altså bagslag med målet til 2-0 – men angrebsiveren forsvandt ikke. Langt fra.

Craig Puffer fik hurtigt reduceret efter en face-off, og efter godt 16 minutter var Brady Shaw så over en løs puck tæt under mål. 2-2 på det tidspunkt var den fortjente belønning for en behjertet indsats, og det kunne såmænd være blevet endnu bedre, da både Søren Nielsen og Shawn O’Donnell havde fine chancer.

Men der var også muligheder til Aalborg i en vildt åben og forrygende underholdende ishockeykamp. Hjemmeholdet havde svært ved at befri sig fra det fysiske pres, Esbjerg Energy lagde, men når det lykkedes, blev det som regel også farligt, og mindre end fire sekunder før første pause var det så Julian Jakobsen, der stangede en løs puck i nettet til 3-2.

Lidt en mavepuster til Esbjerg Energy, men gæsterne virkede denne aften til at være immun over for modgang.

Annonce

Afgørelsen lurede

Den immunitet blev der brug for i en anden periode, som hjemmeholdet dominerede. Næsten totalt.

Det lignede grangiveligt, at gæsterne var ved at løbe tør for kræfter, og det gjorde ikke det hele mere muntert, at hovedparten af de resterende kræfter blev brugt på at forsvare Mads Søgaards mål.

Det lykkedes ikke helt.

Efter godt seks minutter var Ben Duffy hurtigst over en returpuck og scorede til 4-2, og luften kunne reelt være forsvundet ud af Esbjerg Energy, da holdet lidt senere spillede over et minut med to mand i undertal. Kampens indtil da to eneste udvisninger ramte gæsterne med kort interval, og Aalborg havde en gylden chance for at score det måske afgørende femte mål.

Det skete ikke. Med Jannik Christensen som det uopslidelige fyrtårn i defensiven overlevede Esbjerg Energy trængslerne uden yderligere scoringer – det var vigtigt.

Men dermed var problemerne ikke væk.

Aalborg sad stadig ret tungt på kampen, og det lykkedes slet ikke Esbjerg Energy at få bragt den fysik i spil, der var nøglen til den gode første periode – nok også, fordi der ikke var så meget af den tilbage.

Der var lige som lagt op, at hvis Aalborg scorede det første mål i tredje periode, ville gæsterne trække, spare de sidste kræfter for at have et eller andet at stå imod med på søndag i egen hal.

Annonce

Energien var der ikke

Det blev imidlertid aldrig aktuelt at reagere på den måde, for da det femte mål til Aalborg endelig faldt, resterede der under et minut.

En på sin vis logisk udgang efter en tredje periode, der aldrig for alvor blev dramatisk.

Esbjerg Energy havde simpelt hen ikke luften, energien og kræfterne til at presse hjemmeholdet, og den udvisning, der kunne have givet et måske livgivende power play, faldt bare aldrig.

Det lykkedes således Aalborg at spille en hel kamp uden en eneste udvisning – ganske bemærkelsesværdigt.

På en aften, da Esbjerg Energy havde brug for lidt ekstra hjælp for at kæmpe sig ind i kampen igen, var der bare ikke mere i det.

Aalborg var betydeligt tættere på at øge føringen, end gæsterne var på at skabe spænding, og da Martin Højbjerg med mindre end et minut tilbage scorede i tomt mål, var det egentlig bare bekræftelsen af det, vi allerede vidste.

På sin vis er der ikke noget alarmerende i at være bagud 3-2 i semifinaleserie, men som tingene har udviklet sig, bliver det sværere og sværere at tro på en finaleplads til Esbjerg Energy.

Der skal nærmest et mirakel til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Byggetilladelserne var allerede givet: PFA er tavs om fremtiden for planlagte højhuse i 15 etager

Leder For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om beskæringen af kurser for musikalske talenter

Annonce