Annonce
Vejen

Det spirer hos dagplejere

Dagplejerne Majbrit Jørgensen og Lene og Frank Petersen er igen i år godkendt af Friluftrådet til at modtage det ”Grønne spirer flag”. Det blev hejst af borgmester Egon Fræhr. Privatfoto

HOLSTED: De tre grønne spirer-dagplejere i Holsted St., Majbritt Jørgensen og Lene og Frank Petersen, fejrede igen i år, at de er blevet godkendt af Friluftrådet til at modtage det ”Grønne spirer flag”.

Dagen blev fejret med besøg af borgmesteren Egon Fræhr, pædagog Elin Conradsen, kollega Ulla Lund Hansen og deres dagplejebørn. Der blev sunget om Mariehønen Evigglad, spist hjemmebagte boller med skvadderkål og brændenælder og leget udenfor i det dejlige vejr.

De Grønne spirer ser frem til endnu et år med udeliv, hvor formålet er, at børnene bl.a. lærer om mad fra jord til bord, og hvor børnene er med til at så og se afgrøderne spire og vokse op af jorden samt lære om årstiderne, fortæller Majbrit Jørgensen.

Annonce
Dagplejerne Majbrit Jørgensen og Lene og Frank Petersen er igen i år godkendt af Friluftrådet til at modtage det ”Grønne spirer flag”. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Annonce