Annonce
Sønderborg

Det største løb nogensinde: 16.000 tilmeldt Royal Run i Sønderborg

Mindst 16.000 løber med i Sønderborg næste år. Arkivfoto: Lars Møller
På to døgn har 16.000 tilmeldt sig Royal Run Sønderjylland. Arrangøren har nu hævet deltagergrænsen til 17.000.

Sønderjylland: Torsdag eftermiddag var der knap 44.000 tilmeldte til de fem Royal Run-løb i Danmark anden pinsedag 2020.

Royal Run Sønderjylland foregår i Sønderborg, hvor 16.000 havde tilmeldt sig torsdag eftermiddag. Arrangøren Sport Event Syd er overvældet over interessen for kronprins Frederiks løb.

- Det er over al forventning. Ingen havde set det komme, ikke engang i de vildeste fantasier. Alle er blæst bagover, siger Per Hussmann, der er eventmanager ved foreningen Sport Event Syd.

Både Sønderborg og København havde torsdag eftermiddag 16.000 tilmeldte. Aalborg havde 8500, mens Odense havde 3500 tilmeldte.

Med mindst 16.000 deltagere bliver Royal Run Sønderjylland det største motionsløb i Sønderborg nogensinde. Natløbet under kulturnatten i Sønderborg har et loft på 2000 deltagere. Tidligere har der været løb som 1864-løbet, Femina-løbet og Iform-løbet i Sønderborg, som også har trukket 2000 deltagere til hvert løb. Med 16.000 deltagere er løbet større end Lillebælt Halvmarathon, der sidste år havde 6000 deltagere.

Annonce

Royal Run

Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019. Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer. Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund.

Lukker ved 17.000

Den første grænse for deltagerantallet var på 11.0000, men den blev hævet til 15.000 tirsdag. Lige nu er deltagergrænsen i Sønderborg sat ved 17.000.

- Vi stopper den ved 17.000, og så må vi gå i tænkeboks, hvis vi rammer 17.000. Vi skal finde ud af, om det er fysisk muligt med flere deltagere med hensyn til parkering, og hvor mange der kan være på ruten og i byen. Vi håber på at gøre alle glade og tilfredse og bestræber os på at kunne rumme flere. Men der skal ikke kun være plads til alle, det skal også være en god oplevelse, siger Per Hussmann.

Royal Run foregår i Sønderborg, Aalborg, Odense, København og Bornholm. Der er ruter på en mil (1,6 kilometer), fem kilometer og ti kilometer. Man kan vælge at gå eller løbe distancerne. Løbet i Sønderborg er pt. planlagt til at være i tidsrummet klokken 10.00-17.00, men det kan være nye planer får indflydelse på dette. Kronprinsen løber med på one mile-ruten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce