Annonce
Kolding

Det startede med et telefonopkald: Borgmester har tabt sig 15 kilo

Ved årsskiftet satte Koldings borgmester Jørn Pedersen sig for at tabe 5 kilo. Men han har nu tabt tre gange så mange kilo og har måttet udskifte hele sin garderobe. Foto: Søren Gylling
Vi er nu nået til 15. afsnit af julekalenderen. Her kan du møde borgmester Jørn Pedersen (V), som fortæller om, hvordan han i løbet af året har tabt 15 kilo.

Kolding: Det er ikke altid, der er grund til at glæde sig over noget, man har mistet. Men det gør borgmester i Kolding, Jørn Pedersen. I 2019 har han nemlig tabt 15 kilo. Bare på grund af et tilfældigt telefonopkald.

- Jeg blev ringet op af en tv-station lige inden nytår og skulle fortælle seerne om mit nytårsforsæt. Problemet var, at jeg ikke havde noget. Så jeg fandt hurtigt på, at jeg ville tabe mig fem kilo. På den måde forpligtede jeg mig jo over for en masse mennesker, fortæller Jørn Pedersen.

Han havde længe været træt af sin vægt og de skavanker, der fulgte med. Dårlig kondition og lavt energiniveau. Da vægten i januar sneg sig over 100 kilo, var motivationen til at tabe sig i top. Alligevel skete der ikke rigtigt noget de første tre måneder.

- Det var faktisk først, da min byrådskollega Ole Alsted fik mig meldt ind i et fitnesscenter, jeg for alvor kom op af sofaen. Jeg begyndte at træne flere gange om ugen, mest løb, roning og fitnessøvelser, og jeg lagde kosten om.

Kiloene begyndte at rasle af, og de næste seks måneder tabte Jørn Pedersen 15 kilo. Pludselig kunne han ikke passe noget af sit tøj.

- Jeg er gået tre størrelser ned, så jeg har foræret alt mit tøj til Røde Kors. Det blev til et mindre bjerg, for der var både bukser, jakker og skjorter. Det har selvfølgelig været en dyr fornøjelse. Så nu må jeg hellere holde vægten, så jeg ikke skal ud og købe nyt igen, siger Jørn Pedersen med et smil.

De 15 kilo, han har tabt, er faktisk tre gange så meget som planlagt, men Jørn Pedersen understreger, at han på ingen måde er blevet frelst. Han spiser stadig god mad og drikker god vin. Der går bare længere tid imellem.

- Og det er det værd. Mit energiniveau er blevet meget højere, og min kondition er bedre. Nu går det meget lettere op ad trapperne, hvor jeg ikke mere behøver at stoppe op for at få vejret. Mit temperament er også faldet lidt til ro. Jeg tror, der sker noget i kroppen, når den bliver brugt fysisk.

Som borgmester kommer Jørn Pedersen meget rundt, så reaktioner har der været mange af. Lige fra "gud er du blevet syg?" til ros og klap på skulderen og kommentarer som "nu vil jeg også tabe mig".

- Det er da rart, og jeg er en smule stolt over at kunne inspirere andre. Men min kone har sagt til mig, at nu skal jeg ikke tabe mig mere. 15 kilo må være nok.

Annonce

Jeg er gået tre størrelser ned, så jeg har foræret alt mit tøj til Røde Kors. Det blev til et mindre bjerg, for der var både bukser, jakker og skjorter.

Jørn Pedersen

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Koldings borgmester Jørn Pedersen .Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce