Annonce
Ringkøbing-Skjern

Det store Madmødet 2020 flytter og ændrer navn til Madmødet 2021

Det stort anlagte Madmødet skal præsentere et væld af lokale fødevarer - og bringe producenter og forbrugere sammen til en snak. PR-foto
Business Region MidtVest har besluttet at flytte debuten for områdets store fødevarefejring - Madmødet - til maj næste år. Ærgerligt - men samtidig giver det endnu flere fødevareproducenter mulighed forr at byde ind med aktiviteter, påpeger arrangørerne.

Ringkøbing-Skjern: Alt var ellers gjort klar til at samle syv kommuners madaktører og borgere til tre dages hyldest til de lokale råvarer og fødevareproducenter i dagene 14.-16. maj. Men hos Business Region MidtVest er vurderingen, at selvom de danske myndigheder begynder at åbne op, så kan man ikke opnå den ønskede effekt af Madmødet, hvis det skal holdes i maj 2020.

- Vores mål med Madmødet er at skabe værdi og på sigt øget forretning på fødevareområdet her i Midt- og Vestjylland. Det handler ikke blot om, at vi ville holde en folkefest med smagsprøver og tivoli. Hvis det var målet, kunne vi godt have holdt nogle hyggelige dage i maj 2020, men der ligger et større formål bag Madmødet, så derfor har vi valgt at flytte den store fejring til maj 2021, så vi kan få forløst det potentiale, der er i projektet, lyder det i en pressemeddelelse fra Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern, der netop har givet formandsposten i Business Region MidtVest videre til Peder Chr. Kirkegaard, borgmester i Skive.

De står bag Madmødet

Business Region MidtVest er et samarbejde mellem de syv kommuner Skive, Holstebro, Struer, Lemvig, Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast Brande. Kommunerne ønsker gennem fælles handlinger og aktiviteter at opnå større gennemslagskraft i arbejdet for vækst, beskæftigelse og bosætning.

Madmødet 2021 vil sætte fokus på Midt- og Vestjylland som hele Danmarks spisekammer.

Madmødet 2021 vil foregå på en række forskellige lokationer i de syv kommuner. I byerne, på landet, i stalden, på marken, i naturen, på havnene og skibene. /exp

Spændende aktiviteter forude

Blandt de planlagte aktiviteter, som arrangørerne håber at kunne flytte med til næste år, er flere vandreruter med smagsprøver undervejs, muligheden for at spise middag hos op mod 100 landmænd og en snak om, hvordan de hver især producerer fødevarer. Og fællespisninger hos en lang række kulturinstitutioner, eksempelvis Nørre Vosborg, Hjerl Hede og Naturkraft.

Annonce

Endnu flere kan melde sig

- Der er blevet arbejdet intenst med at skabe Madmødet, og flytningen til 2021 betyder blot, at vi får et endnu mere interessant og stærkt Madmøde i 2021. Vi kan bygge videre på det, som vi allerede har opnået, og tilføje endnu flere interessante events og mennesker. For i vores syv kommuner er der en lang række interessante og innovative fødevareaktører, både producenter, forarbejdningsvirksomheder og kokke. Dem vil vi gerne bringe sammen til Madmødet, og på den måde hjælpe hver især med at udvikle deres forretning, med det resultat at vi gør dem og hele vores område rigere, siger Susanne Nors, som er leder af Business Region MidtVest.

Store og små fødevareproducenter får mulighed for at markedsføre sig, når Madmødet løber af stablen næste år. PR-foto
Madmødet 2020 bliver til Madmødet 2021 - for arrangørerne vil ikke skære ned på ambitionerne og nøjes med en beskåret version i år. PR-foto
Annonce
Tarm For abonnenter

Igen-igen: Lyne står uden hotelforpagter - den tidligere nåede ikke engang at åbne stedet

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det forsætter, selv om han er gået på pension

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tarm

Opdateret: Brandvæsnet kaldt ud til endnu en naturbrand: Det ser lidt mærkeligt ud

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

EfB

EfB-undersøgelse på usikker grund

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Esbjerg

Julie fra Hjerting skal til VM som eneste dansker: Pengene strømmede ind på få dage

Annonce