Ringkøbing-Skjern: Alt var ellers gjort klar til at samle syv kommuners madaktører og borgere til tre dages hyldest til de lokale råvarer og fødevareproducenter i dagene 14.-16. maj. Men hos Business Region MidtVest er vurderingen, at selvom de danske myndigheder begynder at åbne op, så kan man ikke opnå den ønskede effekt af Madmødet, hvis det skal holdes i maj 2020.
- Vores mål med Madmødet er at skabe værdi og på sigt øget forretning på fødevareområdet her i Midt- og Vestjylland. Det handler ikke blot om, at vi ville holde en folkefest med smagsprøver og tivoli. Hvis det var målet, kunne vi godt have holdt nogle hyggelige dage i maj 2020, men der ligger et større formål bag Madmødet, så derfor har vi valgt at flytte den store fejring til maj 2021, så vi kan få forløst det potentiale, der er i projektet, lyder det i en pressemeddelelse fra Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern, der netop har givet formandsposten i Business Region MidtVest videre til Peder Chr. Kirkegaard, borgmester i Skive.
De står bag Madmødet
Business Region MidtVest er et samarbejde mellem de syv kommuner Skive, Holstebro, Struer, Lemvig, Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast Brande. Kommunerne ønsker gennem fælles handlinger og aktiviteter at opnå større gennemslagskraft i arbejdet for vækst, beskæftigelse og bosætning.
Madmødet 2021 vil sætte fokus på Midt- og Vestjylland som hele Danmarks spisekammer.
Madmødet 2021 vil foregå på en række forskellige lokationer i de syv kommuner. I byerne, på landet, i stalden, på marken, i naturen, på havnene og skibene. /exp
Spændende aktiviteter forude
Blandt de planlagte aktiviteter, som arrangørerne håber at kunne flytte med til næste år, er flere vandreruter med smagsprøver undervejs, muligheden for at spise middag hos op mod 100 landmænd og en snak om, hvordan de hver især producerer fødevarer. Og fællespisninger hos en lang række kulturinstitutioner, eksempelvis Nørre Vosborg, Hjerl Hede og Naturkraft.
Endnu flere kan melde sig
- Der er blevet arbejdet intenst med at skabe Madmødet, og flytningen til 2021 betyder blot, at vi får et endnu mere interessant og stærkt Madmøde i 2021. Vi kan bygge videre på det, som vi allerede har opnået, og tilføje endnu flere interessante events og mennesker. For i vores syv kommuner er der en lang række interessante og innovative fødevareaktører, både producenter, forarbejdningsvirksomheder og kokke. Dem vil vi gerne bringe sammen til Madmødet, og på den måde hjælpe hver især med at udvikle deres forretning, med det resultat at vi gør dem og hele vores område rigere, siger Susanne Nors, som er leder af Business Region MidtVest.