Annonce
Erhverv

Det vælter ind med julefrokostaflysninger hos den tidligere tartelet-konge fra Give:  'Lad os nu undgå den kollektive panik'

Lasse Lindberg fra Diagonalkroen oplever i disse dage en slags «masseflugt» fra de to store, fælles julefrokoster 3. og 4. december. Det har medført aflysning af hele julefrokosten 4. december mens der nu kæmpes hårdt for at fastholden julefrokosten dagen forinden. Foto: Jim Hoff
Lasse Lindberg fra Lindberg Dining på Diagonalkroen må med en vis frustration erkende, at folkestemningen i forhold til den nye coronabølge peger i retning af masseaflysninger i forhold til kroens to store julefrokostevents i december. Også selv om myndighederne endnu ikke er ude med nedlukninger og skrappe restriktioner.

Give: 3. og 4. december stod der for blot en uge siden to store julefrokoster fuldt booket op i ordrebogen hos Lasse Lindberg på Diagonalkroen med to gange 160 deltagere på plads.

Nu er det hele vendt på hovedet.

Den ene aflysning efter den anden er tikket ind i så udtalt grad, at Lasse Lindberg har set sig nødsaget til at aflyse den store julefrokost 4. december.

Annonce

- Jeg er godt nok en lille smule forbavset og forundret over, hvor hurtigt det kan gå den forkerte vej. Da man først kunne læse i medierne om de første aflysninger af julefrokoster, hvor store koncerner som Danfoss gik ud og aflyste, så er det, som om det har smittet andre og udløst en stemning af aflysning, konstaterer Lasse Lindberg med et opgivende skuldertræk.

Følger pr. automatik reglerne fra sidste år

Regeringen fremlage onsdag en række tiltag, som den vil forsøge at finde opbakning til i Folketingets Epidemiudvalg.

Tiltagene skal ifølge regeringen indføres for at bremse coronasmitten, og den omfatter blandt andet brugen af mundbind og udvidet brug af coronapas, men aflysningerne kommer altså. inden restriktionerne er trådt i kraft.

Det er dermed gæsterne selv og nogle af egnens virksomheder, der har trukket stikket, og den tendens kan ifølge Lindberg vise sig at blive giftig for restaurationsbranchen.

- Det er, som om folk har slået over på automatpilot og mekanisk følger reglerne fra sidste år. Man laver lidt sine egne regler for en sikkerheds skyld, fordi man er usikker, og på den måde kan man godt konstatere, at borgerne denne gang reagerer før myndighederne. Man vil jo nok gerne undgå at blive ramt af den helt store nedlukningshammer igen, og det har jeg også forståelse for.

Lad os nu se, om vi ikke kan undgå den kollektive panik. Så længe alle de foreskrevne regler overholdes, synes jeg personligt ikke, der er grund til, at man aflyser en julefrokostdeltagelse.

Lasse Lindberg, restauratør

Kromanden opfordrer dog folk til at slå koldt vand i blodet og bruge den sunde fornuft.

Så længe der ikke er tiltag fra regeringen og sundhedsstyrelsen, som peger i retning af, at man bør aflyse eksempelvis julefrokoster som dem på Diagonalkroen, så længe der er dørmænd, man skal vise coronapas, spritte af og holde afstand, mener Lasse Lindberg ikke, at der er grund til at man bliver væk fra julefrokosterne.

Annonce

Familiefester og restauranten ikke ramt

- Lad os nu se, om vi ikke kan undgå den kollektive panik. Så længe alle de foreskrevne regler overholdes, synes jeg personligt ikke, der er grund til, at man aflyser en julefrokostdeltagelse her hos os. Det kan som sagt have barske konsekvenser for os som kro, for vores personale og for vores leverandører, siger Lasse Lindberg og tilføjer:

- Med de aflysninger, vi pt. har modtaget, betyder det et omsætningstab på 130.000 kroner. Penge, der bare er væk, for vi stiller ingen krav om kompensation fra vores gæster, der har meldt fra. Vi har ydermere forsøgt at afsætte nogle af afbudspladserne gratis til andre, og vi kæmper nu hårdt for, at julefrokosten 3. december kan gennemføres.

- Det ville være en mindre katastrofe, hvis vi også skal ud og aflyse 3. december, så forsvinder en stor del af vores omsætning simpelthen bare ud af hænderne på os, og det scenarie er altså ret tungt at se ind i - ikke mindst fordi, vi har været igennem det her før et par gange, og det er altså virkelig hårdt både økonomisk og mentalt og sindssygt svært at manøvrere i, pointerer kromanden.

Ser vi på andre selskaber som familiefester og i den dur, så er man ikke her ramt af aflysninger, og selve restauranten kører også fint i det daglige. Aflysningsstemninger er meget centreret omkring julefrokosterne.

- Det, der kan bekymre mig, er, hvis vi pludselig står med tom ordrebog til januar, hvis der kommer nye og skrappere restriktioner. Det kan blive tungt, men så må vi jo som sidste år finde de kreative løsninger og noget nytænkning frem, så vi kan holde forretningen kørende, lyder det fra Lindberg.

Med et lille skævt smil om munden henviser han hermed til det fantastiske tarteleteventyr, som han søsatte i januar og februar i år, og som var med til at redde økonomien og sætte kroen i Give på landkortet.

Epidemiudvalget tager stilling til de mulige restriktioner torsdag klokken 17.Annonce
Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Varde

Ny strategi i høring: Turisterne er køer, der skal malkes

Annonce