Annonce
Kolding

Det værste efterår nogensinde: Regn har givet store problemer på Koldings fodboldbaner

Mange fodboldkampe og -træninger har måttet flyttes rundt i efteråret på grund af de regnvåde baner. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Fodboldbanerne i hele Kolding har gennem hele efteråret været mere ramt end nogensinde af den megen regn.
Annonce

Kolding: Store regnmængder gennem de seneste måneder har gjort det til en kamp at få trænings- og kampkabalen til at gå op på Koldings fodboldbaner.

Det fortæller sektorleder for service og drift af Kolding Kommunes fritids- og idrætsanlæg, Paul Frandsen.

Lige nu har de fleste af Koldings fodboldspillere ganske vist enten rykket deres træning og kampe til kunstgræsbanerne rundt i kommunerne, inden for eller holder vinterpause, men i de seneste måneder har det været en kæmpe opgave for de kommunale medarbejdere at holde Koldings fodboldbaner toptunede.

- Vi havde store vanskeligheder i oktober, og vi har aldrig oplevet et efterår som dette, hvor der har været konstant og meget regn. Mange baner har været af en sådan beskaffenhed, at man ikke har kunnet køre og klippe græsset, og når man ikke kan det, kan man heller ikke spille på banerne. Heldigvis har klubberne også været meget påpasselige, siger Paul Frandsen.

Annonce

Forbedrer dræn

Han fortæller, at regnen har betydet, at man i efteråret har været nødt til at flytte rundt på adskillige holds og klubbers træninger og kampe. Ved en fælles indsats er det meste gået op i en højere enhed, siger han.

- Vi er sluppet fint om ved det i samarbejde, men vi har nok også alle været mere parate i år, for vi har prøvet at have meget regn de seneste to år, siger Paul Frandsen og henviser til, at man sidste år allerede måtte lukke nogle fodboldbaner på grund af regn i begyndelsen af efteråret.

Han og hans medarbejdere, der har med vedligeholdelse og drift af fodboldbanerne i Kolding at gøre, har efterhånden indstillet sig på, at den megen regn vil være et tilbagevendede fænomen.

- De sidste tre år har vi nu arbejdet systematisk med dræn og afledning af vand på græsbanerne, for vi er virkelig udfordret, siger Paul Frandsen.

Annonce

Forskellig undergrund

Han tilføjer, at der er meget forskellig undergrund under Koldings fodboldbaner, og derfor er det også ret forskelligt, hvornår og hvordan banerne rammes. Nogle steder er der lerjord, og andre steder er der sand under banerne. Nogle baner ligger højt, mens andre ligger lavt og dermed står mere i skudlinjen, når det gælder vand på banen.

Paul Frandsen fortæller, at det især er banerne i Sdr. Bjert, Dalby og ved KB på Mosevej, som har været særlig plaget af vand på banerne i dette efterår. Desuden har de træningsbaner hos KIF, der ligger længst ned mod Kolding Å, også været meget plaget af vand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Provinsens kræftramte børn kan blive tvunget til København: Politikere og overlæge er rystede

Annonce