Annonce
Varde

Det var en mor, der ledte politiet til sag om digital afpresning af 169 piger

Det var blandt andet på Snapchat, at manden truede en række piger. Det erkender han.
22-årig mand fra Ølgod erkender store dele af anklagerne. Han er tiltalt for at sexafpresse piger helt ned til en alder af 11 år. Der ventes dom i december.

Ølgod: Det var en mor, der ledte politiet på sporet af en 22-årig mand fra Ølgod, der i øjeblikket er tiltalt i en retssag i Esbjerg. En sag som specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen betegner som den formentlig største sag om sexstortion på dansk jord. Sexstortion betyder, at man bruger kompromitterende billeder som afpresningsmiddel.

Det fremgik i retten, at moren, der anmeldte, er fra Nordsjælland.

Det specielle i denne sag er, at den 22-årige ifølge anklageskriftet har presset piger helt ned til 11-års alderen.

Annonce


Ikke alle ofrene er indkaldt som vidner, idet den 22-åirge erkender en del af forholdene. Der afspilles dog videoafhøringer og afhøres vidner i retten. Der er nedlagt navneforbud - ofrene må ikke kunne identificeres i offentligheden.


Der gik cirka et år fra den første anmeldelse til Nationalt Cybercrimecenter, til den 22-årige blev anholdt den 3. april 2019. Den første anmeldelse vedrører et forhold i april 2018.

Anholdelsen for mere end halvandet år siden skete i forbindelse med en ransagning af hans værelse i en villa i Ølgod, hvor han boede med sine forældre.

Den 22-årige har siden den 3. april 2019 været i varetægtsfængsel og erkender sig skyldig i en række forhold.

169 piger - 196 forhold

Anklageskriftet vedrører 169 piger. Den tiltalte vil dog ikke erkende, at han i alle tilfældene kendte pigernes meget unge alder. Men han forklarede beredvilligt i retten onsdag formiddag.

Selv om han erkender væsentlige dele af forholdene i anklageskriften, bliver der noget at lave for domsmandsretten ved dommer Lisbeth Christensen. Der er nemlig ikke tale om en ren tilståelsessag.

Anklager Rikke Brændgaard-Nielsen vil have manden dømt for anden seksuel omgang end samleje, når han fik de små piger til at onanere uden på deres kønsorgan på film eller billeder.

Det er en strengere paragraf end forsvarer Karina Schmidt tolker gerningen. Hun mener kun, at der i disse tilfælde har været tale om afpresning. Der er også sager, hvor pigerne har været inde i kønsdelene med fingre eller genstande, og det erkender den tiltalte er anden seksuel omgang end samleje.

Nægter sig skyldig i voldtægt

Den 22-årige er tiltalt for en voldtægt i Esbjerg, som han ifølge anklageskriftet filmede.

Den anklage nægter han sig skyldig i

Sagen er på 196 forhold, og der er afsat 30 retsdage, så der ventes først dom i december.

Ikke alle ofrene er indkaldt som vidner, idet den 22-årige erkender en del af forholdene. Der afspilles dog videoafhøringer og afhøres vidner i retten. Der er nedlagt navneforbud - ofrene må ikke kunne identificeres i offentligheden.

De piger, der har været udsat for sexstortion, vil blive afhørt for lukkede døre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce