Annonce
Aabenraa

Det var ikke ulovligt at dele billeder fra dødsulykke på Facebook

Sagen om billederne taget af en privatperson er ulykkesstedet er endt med en frifindelse. Arkivfoto: Lars Fahrendorff

En 37-årig mand fra Padborg har fået rettens ord for, at det ikke var ulovligt, da han lagde billeder på Facebook fra en dødsulykke.

Padborg/Sønderborg: En 37-årig mand fra Padborg risikerede torsdag ved retten i Sønderborg en fængselsstraf på op til seks måneder for sidste år at have delt billeder på Facebook fra en dødsulykke, der skete på den sønderjyske motorvej tæt ved Vojens.

Sådan gik det dog ikke. Den 37-årige mand blev frifundet, og begrundelsen var ifølge mandens advokat klar.

- Begrundelsen var, at det ikke var muligt at identificere nogle personer på de billeder, der var lagt på Facebook, siger Hans Henrik Wurlitzer.

Ulykken, som den 37-årige tog billeder af, fandt sted den 12. marts sidste år, og den resulterede i, at to mænd blev mast ihjel. Det, vurderede retten i Sønderborg, fremgik ikke af billederne.

- Frifindelsen bunder også i, at der ikke var billeder af afdøde personer, og ud fra billederne kunne man ikke regne ud, hvem der sad i bilen, siger advokat Hans Henrik Wurlitzer.

Annonce

Vi fik medhold, og det kan man ikke være utilfreds med.

Hans Henrik Wurlitzer, advokat

Tiltalen

Den 37-årige mand fra Padborg var tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 264 d ved den 12. marts 2018 cirka klokken 12.00 uberettiget at have videregivet meddelelser og billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden.Konkret drejer det sig om, at den tiltalte lagde billeder op på Facebook, som han havde taget af et færdselsuheld cirka klokken 9.00 samme dag på den sønderjyske motorvej nær Vojens med et stærkt beskadiget køretøj.

I køretøjet befandt sig to personer, der afgik ved døden som følge af uheldet, og den tiltalte kommenterede billederne med ordlyden: "Ham i den røde var der ingen livstegn fra overhovedet".

Sagen om de offentliggjorte billeder fra en dødsulykke sidste år blev behandlet ved retten i Sønderborg. Arkivfoto: Claus Thorsted

Ikke selv til stede

Allerede tilbage i oktober måned var sagen for retten i Sønderborg. Her var der lagt op til en hurtig tilståelsessag, for den 37-årige havde indrømmet at have delt billeder fra dødsulykken på Facebook. Sagen endte dog med, at den 37-årige i samråd med sin forsvarer mente, at der ikke var begået noget ulovligt, og derfor var det op til anklagemyndigheden, om der skulle rejses tiltale i sagen.

Det valgte anklagemyndigheden, men det endte alligevel med en frifindelse.

- Vi fik medhold, og det kan man ikke være utilfreds med, siger Hans Henrik Wurlitzer.

Da JydskeVestkysten kort efter domsafsigelsen var i telefonisk kontakt med advokat Hans Henrik Wurlitzer, vidste hans klient endnu ikke, at han var blevet frifundet.

- Den tiltalte var ikke selv til stede, da han opholder sig i udlandet, så jeg må hellere give ham besked, siger Hans Henrik Wurlitzer.

Den 37-årige mand var konkret tiltalt for at have overtrådt en bestemmelse i straffeloven om videregivelse af billeder af personer under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce