Annonce
Sønderborg

Det var noget af en sviner, Jan Prokopek Jensen leverer mod SF

Jørgen Jørgensen, SF

Læserbrev: Det var noget af en sviner forhenværende borgmester Jan Prokopek Jensen leverer mod SF i JV (12. okt). Man får den tanke, at manden lider af fremskreven demens. Eller hukommelsestab. Eller også er han så kynisk, at han bevidst fortæller vælgerne en løgn om en samarbejdspartner for at fremme egen vinding. Mangel på anstændighed og moral er det under alle omstændigheder.

SF sikrede ikke ved valget i 2009, at borgmesterposten gik til Aase Nyegaard, som Jan fejlagtig påstået. Det ved han også godt. Det var nemlig borgerligt flertal efter valget, og de endte med at vælge Aase Nyegaard som borgmester. Og Jan Prokopek husker udmærket, vil jeg tro, at vi sammen sad på rådhuset aftenen efter valget og ventede på, at Fælleslisten skulle møde op til en forhandling om borgmesterposten. I stedet fik vi et opkald om, at de borgerlige havde peget på Aase Nyegaard som borgmester.

En uge senere fik Slesvigsk Parti og SF et tilbud om at være med i konstitueringen. Slesvigsk Parti og SF sagde begge ja, Men under forudsætning af at vi fik tre udvalgsformandsposter. En til Slesvigsk Parti og to til SF. Det hedder at søge politisk indflydelse. Men en meget høj pris som Fælleslisten her betalte.

Annonce

Også for høj, idet fælleslisten cirka et år efter blev splitter, idet 2 medlemmer valgt at blive løsgængere, hvor ved de borgerlige mistede deres flertal. Det bragte SF centralt i en rolle som tungen på vægtskålen. Den position brugte SF til at trække socialdemokraterne ind i et samarbejde omkring de næste tre budgetter. Hvilket vi i øvrigt aldrig har fået noget tak for. Snarere tværtimod. Hvilket Jan Prokopek’s sviner er et godt eksempel på.

Med et gustent overlæg, ripper Jan Prokopek nu op i en 12 år gammel historie. Og bruger sin egen fejlagtige opfattelse i et rækkespil. Hensigten er klart at beklikke SF ved at bringe en række usandheder til torvs. Med fare for at skyde sig selv i egen fod.

SF og Enhedslisten har nemlig offentligt meldt ud, at vi vil pege på Erik Lauritzen som borgmester. Det tilsagn står vi selvfølgelig foreløbig ved. Men når Jan Prokopek direkte opfordrer vælgerne til ikke at stemme på SF og EL, så spørger vi da os selv om, Jan er ude i et soloridt.

Er det bare en bitter mand, der ved valget i 2009, tabte tre mandater og smed borgmesterposten, og nu skylder skylden på andre, eller er det holdningen i Socialdemokratiet, som vi er nødt til at tage bestik af. Vi forventer derfor også, at Erik Lauritzen offentligt tager afstand fra Jan Prokopek Jensens sviner og falske udlægning af historien.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sønderborg For abonnenter

Pengetank med samfundssind: Bitten & Mads Clausen Fond fylder et halvt århundrede

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Varde For abonnenter

Naboer til monstermøller: Vi føler os lidt klemte og kan ikke plante os væk fra 180 meter møller

Aabenraa

Grænsehandlens største spiller udvider: Fleggaard åbner nyt supermarked

REGIONALVALG

Der er under et måned til valget - nu får du det store overblik: De kan få magten over sundhedsvæsnets milliarder

Sønderborg

Festival i Sønderborg genopstår i nyt format

Sydjylland For abonnenter

Stævning af Tønder Bank-ledelse løfter sløret for vigtig viden for investorer: - Vores sag er styrket

Sønderborg

Opdateret: Efterlyst 40-årig mand er fundet i god behold

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Citychef slår alarm på Borgen efter endnu en lukningstruet restaurant: Byen mister de eksotiske spisesteder

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Tønder For abonnenter

Robot indtager de lokale fodboldbaner: - Det har gjort det hele en lille smule sjovere

Esbjerg

Esbjergs nye metalfestival annoncerer koncerter: - Det er som at være 17 år igen

Annonce