Annonce
Danmark

Det var på tide, vi kommer af med satspuljen

Nanna Bonde

På kant: Som venstreorienteret er det nok ikke nogen stor overraskelse, at jeg ikke er ovenud begejstret over regeringens nyligt fremlagte finanslov. Der er ingen mærkbare forbedringer af den skræntende danske velfærd og de grønne visioner, som Venstre ellers praler med, er til at overse.

Men skal jeg for en gang skyld sige noget positivt, så er jeg rigtigt begejstret over, at der er enighed om at afskaffe satspuljen, som år for år har udhulet overførselsindkomsterne.

Måden, man gør det på, er dog ikke uproblematisk. I og med at pengene, som i satspuljen har finansieret mange forskellige både faste bevillinger og løbende projekter, er ført tilbage til de retmæssige ejere, så mangler der svar på, hvordan disse projekter skal fortsætte i fremtiden - og ikke mindst, hvordan psykiatrien, hvor mange indsatser har været dækket af satspuljen, i fremtiden skal sikres.

Det er vanvittigt vigtigt, at vi sikrer, at der stadig bliver penge til de små projekter som ofte holder hånden under de mange frivillige organisationer, som har stor betydning for vores lille samfund. Men endnu mere vigtigt er det, at psykiatrien bliver samlet på finansloven, så hele området sikres en fast, årlig finansiering.

Lad os bruge anledningen til at styrke psykiatrien og sidestille fysiske og psykiske lidelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce