Annonce
Vejen

Det vigtigste er, at børnene er trygge

Lone Sørensen, der er klinikassistent ved Vejen Kommunale Tandpleje, kan fejre 40-års jubilæum. Foto: Dorthe Andresen
56-årige Lone Sørensen, der er klinikassistent hos Vejen Kommunale Tandpleje, kan fejre 40-års jubilæum. Mandag får hun overrakt dronningens fortjenstmedalje.
Annonce

Brørup: Lone Sørensen var kun 16 år og ni måneder gammel, da hun begyndte at uddanne sig til klinikassistent i den kommunale tandpleje i Holsted.

Egentlig var det hendes plan at tage en uddannelse som hjemmehjælper.

- Men jeg var ikke gammel nok. Jeg havde været i erhvervspraktik hos tandplejen, og jeg blev spurgt, om jeg ikke kunne tænke mig at være elev hos dem. Og jeg kunne godt lide arbejdet med børnene, det var lige mig, fortæller Lone Sørensen, der efter kommunesammenlægningen og efter at den nye Vejen Kommune byggede nyt og i 2014 samlede hele den kommunale tandpleje under ét i Brørup, rykkede med fra Holsted.

Og Lone Sørensen er stadig - efter 40 år som klinikassistent - rigtig glad for sit arbejde.

- Det giver så meget at hjælpe og støtte børnene, siger Lone Sørensen, der har undersøgelse af børn i alderen nul til fire år og forebyggende behandling på de større børn.

Annonce

Skal leges ind

For at især de helt små børn bliver trygge ved at være i tandlægestolen, er det vigtigt for Lone Sørensen, at det hele foregår på børnenes præmisser.

- De kan starte med at sidde op i stolen, og så kan de få lov til at lege med spejlet, og jeg viser, hvordan lampen kan lyse, de får lov til at prøve at sprøjte med vandet, og jeg fortæller altid, hvad jeg gør. Målet er at have trygge patienter, fortæller Lone Sørensen, der i de 40 år, hun har arbejdet hos tandplejen, har haft en kollega, som hun kender endda meget indgående - hendes storesøster Else.

Blå bog

Lone Sørensen er 56 år gammel.

Hun stammer fra Føvling, men har i barneårene også boet i Holsted.

Hun er uddannet klinikassistent ved tandplejen i Holsted.  Siden 2014, hvor Vejen Kommune samlede al kommunal tandpleje i Brørup, har hun arbejdet på tandklikken på Fredensvej i Brørup.

I dag bor hun i Gredstedbro med husbonden Evan, som hun har været gift med i 27 år.

Parret har to børn - Jacob på 29 år, der bor i Esbjerg, og Lea på 23 år, der bor i Esbjerg.

Derudover tæller familien også det første barnebarn - en dreng - der kom til verden den 28. december.

- Men det er så stort et hus, at så meget ses vi heller ikke, smiler Lone Sørensen, der er den yngste af tre søskende. Hendes anden storesøster Hanna arbejder som laborant - dog ikke hos tandplejen i Brørup.

Annonce

Fritid og ferie

Når Lone Sørensen ikke er på arbejdspladsen i Brørup, så kan hun blandt andet godt lide at bruge tiden sammen med familien, der tæller husbonden Evan, som hun deler matrikel med i Gredstedbro, og børnene Jacob, der bor i Odense, og Lea, der bor i Esbjerg.

- Jeg kan godt lide gåture, og så strikker jeg meget. Og jeg elsker at male og være med til at gøre vores hus i stand. Når en ting er lavet, så får man en idé til noget andet, men der er vi gode til at hjælpe hinanden, og min mand er murerarbejdsmand, så han kan lave meget, siger Lone Sørensen.

Står der ferie i kalenderen, så går turen gerne sydpå til de varmere himmelstrøg.

- Vi låner en ferielejlighed i Tyrkiet. Det ligger i Oba, fortæller Lone Sørensen, der nyder ferierne i Tyrkiet.

- Der slapper jeg af. Hvis jeg er hjemme, kan jeg ikke holde mig i ro, men dernede laver jeg ikke dagens gode gerning, kommer det med et smil fra klinikassistenten, som mandag får overrakt dronningens fortjenstmedalje som det synlige bevis for sine 40 år i den kommunale tandpleje.Det giver så meget at hjælpe og støtte børnene.

Lone Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce