Annonce
Læserbrev

Detailhandel. Strøgkunder findes ikke i Brørup

Læserbrev: Som flere måske har bemærket, har virksomheden hvori undertegnede er medejer ansøgt om at flytte adresse til et område udenfor de, som Marion Mortensen (venstre), informerer om ”Nyligt godkendte byzoner”

Og det er helt korrekt, som Marion Mortensen påpeger, at der tidligere i år blev vedtaget nye byzoner i de mindre byer i kommunen, jeg var selv med på rådgivning i min funktion som medlem af bestyrelsen i Brørup Handelsstandsforening. Men at disse nye lokalplaner for Brørups bymidte blev vedtaget for at fastholde synergierne butikkerne imellem, som Marion beretter, kan jeg på ingen måde genkende fra processen. Snarere tværtimod.

Formålet var at mindske de områder, hvor det eneste, der måtte være i stueplan, var butik. På denne måde kunne en handelsmæssigt presset by som Brørup få mulighed for at omdanne de tomme lokaler til boligformål og derved forskønne byens kedelige udseende i hovedgaden. Men man vil gerne holde fast i en aktiv bykerne.

Og dertil spørger jeg så: Hvilken aktiv bykerne? Nu driver jeg butik i Brørup og kan bevidne om omtrent 0 af de såkaldte strøgkunder. Nu ved jeg godt virkeligheden ser anderledes ud, når man skuer ud fra toppen af det nyetablerede rådhus i Vejen, men i Brørup findes begrebet strøgkunder ikke. Det forsvandt før min tid.

Så hvem er det, vi gerne vil beskytte?

Og netop dette problem: Tomme butiksvinduer vidner om en by der på detailhandel er meget presset, og hvis jeg som erhvervsdrivende skal se på fremtiden for Brørup har vi følt os nødsaget til at overveje andre løsninger, tilføje flere forretningselementer og udvide.

Og den udvidelse passer ikke ind i detailhandlens bestemmelser.

Og dertil spørger jeg så – er det Vin For Dig’s behov for at sammenlægge virksomheden på en adresse eller planlovgivningen der er noget galt med? Har Venstre overvejet om den gammeldags opfattelse af et aktivt butiksliv i centrum er en saga blot?

At Vejen Kommune bryster sig af at være en af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner vil jeg undlade at kommentere på, men måske det er på tide at overveje hvad detailhandel egentlig er – især i de mindre byer.

Til sidst vil jeg påpege at vi har taget Teknik og Miljø udvalgets beslutning om at afvise vores ansøgning til efterretning og ikke stiller spørgsmålstegn ved om den var korrekt eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Den nye skole i Skærbæk

Annonce