Annoncørbetalt indhold

Dette skal du være opmærksom på, når du lejer bil i udlandet

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når du er på ferie og mangler en bil, og har du allerede brugt flere tusinde kroner på fly, transport og overnatning, kan det være fristende at vælge en biludlejningsfirma i den billige ende, for på denne måde at spare penge. At vælge den billigste løsning kan dog godt ende med at blive langt dyre end forventet -særligt hvis uheldet er ude. Herunder kan du læse hvad du skal være særlig opmærksom på, når du lejer en bil i udlandet.

Fri kilometer

Annonce

Er planen at du skal ud på en længere køretur, bør du altid sikre dig, at bilen du lejer er ubegrænset antal kilometer. Flere biludlejningsfirmaer sætter nemlig en ekstra afgift hvis du overstiger et vist antal kørte kilometer i bilen, som en form for slitage udgift. Denne ekstra omkostning kan i nogle tilfælde godt være relativt høj, hvortil du altid gør klogt i at sikre dig, at din bil er med fri kilometer. Selvom du stoler på udlejeren bør du dog altid sikre dig, at dette er inkluderet i lejekontrakten du underskriver. Er du i det sydlige Spanien i Andalusien, kan du blandt andet lej en bil i Malaga med fri kilometer her.

Forsikring

Uanset hvor erfaren og dygtig en chauffør du er, bør du aldrig leje en bil uden fuld forsikring. I visse lande og områder er det ikke unormalt at køre rundt med et par buler i bilen, hvortil mange ikke har de samme betænkeligheder ved at have bakket op i en anden bil. Uden en fuldt dækkende forsikring risikerer du meget vel at modtage en stor ekstraregning, hvor du efterfølgende ingen indflydelse har på hvilket værksted som biludlejeren vælger.

Vælger du alligevel en bil som enten er delvist eller på ingen måde forsikret, skal du være særlig opmærksom på at gennemgå bilens stand inden overdragelse af nøglerne, hvor samtlige fejl og skader bør noteres i lejeaftalen. Dette er din garanti for, at du ikke efterfølgende hænger på skader fra tidligere lejere.

Selvrisiko

Selvom du er fuldt forsikret, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan få en regning, hvis du laver en bule i bilen. Mange biludlejningsfirmaer har en selvrisiko på en par hundrede euro, hvilket kan være en træls ekstraregning at betale, særligt hvis du ikke selv var skyld i ulykken. Ofte bil selvrisikoen være større for unge og nye bilister, ligesom at ældre over 70 år også flere steder bliver pålagt en højere selvrisiko. Undersøg derfor nøje om det er fuld selvrisiko på bilen, og tag det ind i de samlede overvejelser, inden du vælger hvilken biludlejningsfirma du vil leje din bil igennem.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.