Annoncørbetalt indhold

Dette skal du vide før du køber aktier

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

At investere i aktier er ikke længere noget, der er forbehold banker og forretningsfolk. Det er i stigende grad noget mange danskere kaster sig ud i uanset baggrund og alder, og for mange er det blevet en helt naturlig del af deres økonomi at investere og købe aktier, og på den måde eje en lille andel i et firma eller en virksomhed. Det behøver nemlig ikke være en uoverskuelig eller kompliceret process, hvis man ved hvad man laver og tager sig tid til at sætte sig ind i markedet og processerne. Med et par gode tips kan man hurtigt komme i gang og blive en del af et spændende og varieret marked. Denne artikel gør dig klogere på, hvad du skal vide før du køber aktier.


Annonce

Sæt dig godt ind i markedet 

Når man kaster sig ud i noget nyt, hvad end det er en ny hobby, et nyt job eller en ny investering er det vigtigt at sætte sig godt ind i markedet eller det nye område. Aktier giver dig, kort sagt, muligheden for at investere i en virksomhed og eje en andel i et firma. Med aktier er der er et par ting, der er godt at vide før man køber aktier. Hos Investikon kan du finde en række gode råd og tips, samt et overblik over markedet og dine muligheder for investeringen med en række forskellige midler. Det er også en rigtig god ide at holde dig orienteret og det globale marked og andre business relaterede nyheder. Det kan du for eksempel gøre på Børsens hjemmeside eller ved at følge andre publikationer som Financial Times eller Finans. Ligesom det er vigtigt at sætte sig ind i det generelle marked er det også rigtig vigtigt at forstå og sætte sig godt ind i den virksomhed du vil investere i og købe aktier i. På den måde kan du bedre bedømme, om det er et sted hvor du vil lægge dine penge, men også lære mere om virksomhedens historie, deres marked, og eventuelle konkurrenter, der kan have en indflydelse på din investering.


Få vejledning eller køb aktier gennem et investeringsfirma 

Hvis du er en nybegynder når det gælder aktier og investering kan det også være en god ide at søge vejledning eller alliere dig med din bank eller et investeringsfirma før du køber. Som udgangspunkt vil du altid skulle tage et møde med din bank før du investerer, da det er her dine aktier og dine fortjenester vil “stå”, og i den forbindelse kan du også bede banken om vejledning og hjælp til at udvikle en strategi. Når du investerer skal også tage stilling til om du vil være en aktiv eller passiv investor, hvilket afgør hvor meget tid du bruger på dine aktier og hvor ofte du sælger eller køber. Hvis du ikke vil bruge store mængder tid på din aktiehandel, eller ikke har tid til at overvåge markedet selv, kan du for eksempel også bede banken eller et eksternt investeringsfirma i at investere på din vegne og på den måde styr mere af handlen. Du kan også blive vejledt i aspekter som P/E, der fortæller om den enkelte akties pris sat op imod dens indtjening, eller hvordan du læser et aktie chart.


Varier din portfolio 

Når du skal investere er der mange forskellige strategier at følge, og en populær strategi går ud på at variere din portfolio. Det vil sige at du fordeler dine investeringer på flere aktier og fordeler dine køb mere bredt, end hvis du investerer et højere beløb i et lavt antal aktier. Det er en måde at minimere risiko på, da det for eksempel ikke vil betyde lige så meget for dine investeringer, at én af dine 10 hypotetiske aktier falder i værdi, som hvis en af dine 3 aktier falder. I denne forbindelse er det også en god ide at investere i forskellige markeder og forskellige typer af virksomheder, og på den måde videre diversificere dine investeringer. Det kan du gøre på egen hånd eller ved at investere i en gruppe af aktier, sammensat af en anden part. I korte træk er variation og spredte investeringer sikre investeringer, da du ikke lægger alle dine æg i én kurv, så at sige.


Vær tålmodig og tænk langsigtet 

En sidste ting der er vigtig at huske på før du køber aktier er at både processen og dine investeringer nyder godt af, at du er tålmodig og tænker langsigtet. Når du køber køber aktier første gang vil du hurtigt opleve, at det er en investeringen, der giver pote i det lange løb, medmindre du sætter tid af til af købe og sælge dagligt og følge markedets mange udviklinger over en kortere periode. En god tommelfingerregel er, at du skal være villig til at eje en aktie i op imod 10 år, og derfor også burde investerer i firmaer og produkter, der med høj sandsynlighed også vil være på markedet om 10 eller 20 år. Denne type investering er en af de sikreste typer, da du kan stole på at dine penge i langt de fleste tilfælde vil være sikret i lang tid. Det betyder til gengæld også at du skal være tålmodig når det gælder fortjenester.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.