Annonce
Sydjylland

DF: Danmark skal ud af menneskerettighedskonvention

Bliver forslaget ikke vedtaget, så tager Dansk Folkeparti det op igen, siger Marie Krarup. Arkivfoto: Vibeke Volder
Et forslag fra Dansk Folkeparti går ud på at forlade den europæiske menneskerettighedskonvention, så den ikke kan spænde ben for paradigmeskiftet. Ifølge folketingsmedlem Marie Krarup har chancerne for at få forslaget vedtaget aldrig været bedre.

Danmark skal melde sig ud af den Europæiske Menneskerettighedskonvention inden udgangen af 2019.

Det foreslår Dansk Folkeparti.

Partiet frygter nemlig, at konventionen vil kunne sætte en stopper for det paradigmeskift, der blev vedtaget som en del af finansloven for 2019. Det er især konventionens artikel otte om retten til respekt for privat- og familieliv, som partiet vil trække Danmark ud af, fordi den flere gange har stået i vejen for udvisning af kriminelle udlændinge.

Ifølge integrationsordfører, Marie Krarup (DF), går forslaget ud på, at Danmark først melder sig ud af den Europæiske Menneskerettighedskonvention og derefter melder sig ind igen med forbehold blandt andet over for artikel otte.

- En anden måde er at opdatere konventionen, men det kræver, at alle lande skal skrive under på en opdatering. Det virker ikke sandsynligt. Det virker mere sandsynligt, at vi kan modernisere vores egen brug af konventionen ved at melde os ud og så melde os ind igen med et forbehold for de artikler, der kan begrænse paradigmeskiftet, siger Marie Krarup.

Generelt lider konventionen skade af at være blevet indgået i en historisk tid, hvor der ikke var tale om en masseindvandring fra fattige til rige lande. Den blev indgået i en tid kort efter nazisternes jødeforfølgelse, og det er ikke den situation, vi har i dag. Konventionen svarer ikke længere til vores virkelighed.

Marie Krarup (DF), integrationsordfører.

Tid til modernisering

Dansk Folkeparti stillede også forslaget for to år siden uden større held, men Marie Krarup ser det som en mulighed, at forslaget i dag kan blive vedtaget. Ifølge hende har både regeringen og partierne rykket sig tættere og tættere på. Hun peger her blandt andet på vedtagelsen af paradigmeskiftet, som Dansk Folkeparti har kæmpet for i mange år.

Tiderne har altså ændret sig, og det er også derfor, at partiet igen vil forsøge at komme ud af den Europæiske Menneskerettighedskonvention. De mener, at konventionen ikke længere passer ind i dagens Danmark.

- Generelt lider konventionen skade af at være blevet indgået i en historisk tid, hvor der ikke var tale om en masseindvandring fra fattige til rige lande. Den blev indgået i en tid kort efter nazisternes jødeforfølgelse, og det er ikke den situation, vi har i dag. Konventionen svarer ikke længere til vores virkelighed, siger Marie Krarup.

Forslaget er blevet stillet, og det skal snart førstebehandles af Folketinget. Hvis forslaget heller ikke bliver vedtaget i denne omgang, vil Dansk Folkeparti ifølge Marie Krarup tage det op til diskussion igen om et år eller to.

Hvad er den Europæiske Menneskerettighedskonvention?

Den Europæiske Menneskerettighedskonvention (EMRK) beskytter menneske- og frihedsrettigheder, herunder blandt andet ytringsfriheden og religionsfriheden.

Europarådet vedtog konventionen i 1950, og i 1992 blev den inkorporeret i dansk lovgivning.

Artikel 8

Stk. 1. Enhver har ret til respekt for sit privatliv og familieliv, sit hjem og sin korrespondance.

Stk. 2. Ingen offentlig myndighed må gøre indgreb i udøvelsen af denne ret, medmindre det sker i overensstemmelse med loven og er nødvendigt i et demokratisk samfund af hensyn til den nationale sikkerhed, den offentlige tryghed eller landets økonomiske velfærd, for at forebygge uro eller forbrydelse, for at beskytte sundheden eller sædeligheden eller for at beskytte andres rettigheder og friheder.

Kilde: retsinformation.dk

Annonce
Haderslev For abonnenter

Beboer lå og sov, da døren til soveværelset knirkede: – Jeg vågnede ved, at der stod en mand i min lejlighed

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Markant V-politiker i sønderlemmende kritik af Koldings nye borgmester: - Der mangler totalt styring på tingene

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Lawrence Thomas har kæmpet med ensomhed i SønderjyskE: Men australieren tager afsked uden fortrydelse

Sønderborg For abonnenter

Underskuddet er halveret: Luksushotel er på vej op og søger nu flere ansatte

Esbjerg For abonnenter

Solgte sit firma for 440 millioner: Nu har Per fået sort guld på hjernen

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Esbjerg For abonnenter

Borgmesteren er nu døbt 'Danmarks mest begejstrede vestjyde': Oprustning af Esbjerg som Nato-havn vil skabe masser af afledte effekter til byen

Varde For abonnenter

Denne gang har Alex fundet lykken i Afrika: I weekenden regner han med at spørge sin nye svigermor, hvad det skal koste at blive forlovet med Moryn

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Varde

Engang var de et fantastisk makkerpar - nu er erhvervschef fyret

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Haderslev

Flere ejendomme rives ned for at skabe plads for park: Fredag havde værksted sidste åbningsdag - ejer har fundet et nyt sted.

Tønder For abonnenter

Tønder opfordres til boykot: Drop alle aftaler med firmaer, der fortsætter deres aktiviteter i Rusland

Aabenraa

Se billederne: Kom med indenfor - her er alt du skal vide om den nye politistation

Annonce