Annonce
Trekantområdet

DF'er ønsker borgermøde om nye Dan Gødning-tanke: Direktør skyder forslaget ned

Tankene væltede ud over Strandvejen den 3. februar og udløste storbrand og et kæmpe udslip af kvælstof til Lillebælt. Inger Nielsen (DF) mener, at det vil være på sin plads med et informationsmøde i forbindelse med, at tankanlægget opføres igen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Konsekvenserne af storbranden på havnen i 2016 var så omfattende, at Inger Nielsen (DF) mener, at kommunen og Dan Gødning bør gå sammen og informere borgerne om det nye tankanlæg, virksomheden vil opføre.
Annonce

Fredericia: Det gav rystelser i hele Fredericia, da Dan Gødnings tanke i 2016 væltede ud over Strandvejen og derefter var årsag til en dominoeffekt af hidtil usete dimensioner. Storbranden, der fulgte, sendte flere hundrede naboer i kortvarigt eksil i Fredericia Idrætscenter.

Nu har Fredericia Kommune givet Dan Gødning byggetilladelse til at genopføre seks gødningstanke på Møllebugtvej, ligesom man er i gang med at udarbejde en miljøgodkendelse, så der igen kan produceres gødning på stedet.

Den beslutning mener byrådsmedlem Inger Nielsen (DF), at borgere skal få større indsigt i, og foreslår, at kommunen kunne være medarrangør af et offentligt møde.

- Hele byen blev berørt af den store ulykke, og der var tale om en stor miljøsag. Derfor mener jeg, at det vil være rimeligt, at borgerne får mulighed til at få en nærmere forklaring på, hvad det er Dan Gødning ønsker at genopføre, og hvilke tanker man har gjort sig om det fra embedsmændenes side. Det er ikke en sag, som jeg som politiker har været inde over, så jeg er også nysgerrig på flere punkter, siger Inger Nielsen.

Hele byen blev berørt af den store ulykke, og der var tale om en stor miljøsag. Derfor mener jeg, at det vil være rimeligt, at borgerne får mulighed til at få en nærmere forklaring på, hvad det er Dan Gødning ønsker at genopføre, og hvilke tanker man har gjort sig om det fra embedsmændenes side.

Byrådsmedlem Inger Nielsen (DF)

Annonce

Nyt og moderne anlæg

Offentligheden eller naboer bliver ofte inviteret til møde, hvis der er tale om lokalplanforslag eller andre plansager. Men det er ikke tilfældet med Dan Gødning.

Her vil virksomheden i realiteten alene bygge et nyt og moderne anlæg og fortsætte den drift, der hele tiden har været. Bortset fra, at der ikke i fremtiden skal behandles eller opbevares palmeolie. Det var palmeolien, der var årsag til den voldsomme brand i 2016. Gødningsstofferne er ikke brandfarlige, og der er ikke tale om en risikovirksomhed.

- Jeg er klar over, at der ikke er regler om, at vi skal holde offentlige møder, men uheldet var så omfattende og gjorde mange utrygge. Derfor synes jeg, at det ville være en god ting, hvis vi indbød borgerne, så man kunne få afklaret de spørgsmål, folk måtte have, siger Inger Nielsen.

Fredericia Kommune har vurderet, at der ikke skal gennemføres en vvm-redegørelse for de nye tanke. Vurderingen er, at projektet ikke vil have en væsentlig indvirkning på miljøet, herunder medføre forurening og støjgener eller påvirke landskabelige, kulturhistoriske og naturmæssige værdier.

Koncernchef for miljø og teknik René Olesen mener ikke, at Fredericia Kommune skulle stå for invitationen til et møde om projektet.

- Vi plejer ikke at holde offentlige høringer i sådan en sag. Hvis virksomheden skulle mene, at de gerne vil informere om projektet, så stiller vi selvfølgelig gerne op, siger René Olesen.

Heller ikke hos Dan Gødning ser direktør Kenneth Frederiksen et behov for et offentligt møde.

- Det nye anlæg har været beskrevet på god og dækkende vis i avisen, lyder hans vurdering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Danmark

Det skal nok gå gutter

Annonce