Annonce
Aabenraa

DF'er angriber: - Udlændingestyrelsen er provokerende i udvisningssager

Det er ikke de stramme regler for familiesammenføring, som DF har været med til at vedtage, der er skyld i, at Tra Viet Nguyen er blevet udvist. Det er Udlændingestyrelsens forvaltning af reglerne, mener Jette Julius Kristiansen (DF), der er byrådsmedlem i Aabenraa Kommune. Arkivfoto: Jacob Schultz

Dansk Folkeparti bærer ikke et medansvar for, at en 15-årig pige er blevet udvist, mener to af partiets byrådsmedlemmer i den udvistes hjemby.

Aabenraa: Mange vil nok mene, at Dansk Folkeparti, sammen med regeringen og Socialdemokratiet, tilhører "strammer-partierne" på udlændingeområdet, også når det gælder reglerne for familiesammenføring.

Ikke desto mindre melder Jette Julius Kristiansen, byrådsmedlem for DF i Aabenraa Kommune, sig på hold med oppositionspartierne fra De Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten, som mener, det er forkert, at 15-årige Tra Viet Nguyen er blevet udvist.

På Facebook har hun imidlertid placeret ansvaret hos Udlændingestyrelsen, som "er stive og firkantede".

Det virker, som om du vasker hænder? DF har vel været solid medspiller, når det gælder stramning af reglerne for familiesammenføring?

- Det kan vi godt blive enige om, men jeg er ikke enig i den måde, lovgivningen bliver administreret på. Det synes jeg også, DF har været ude at sige flere gange. Udlændingestyrelsen har altså ret vide beføjelser til at kigge til højre og venstre, når de afgør sådan nogle sager, siger Jette Julius Kristiansen.

Annonce

Jeg har ikke noget imod at angribe styrelsen for, at det er en provokerende måde, den forvalter reglerne på.

Jette Julius Kristiansen (DF), byrådsmedlem

Enig viceborgmester

Men reglerne indebærer vel, at det er meget sværere at foretage skøn og bevilge familiesammenføring, når barnet er over 15 år?

- Det beror nok på, om man er klar til at tage ansvaret, mener Jette Julius Kristiansen, som også uddyber, hvor velintegreret og selvforsørgende familien er.

Er det så ikke bare DF og politikerne, der har været for dårlige til at lave reglerne? Udlændingestyrelsen forvalter vel bare reglerne?

- Jeg har ikke noget imod at angribe styrelsen for, at det er en provokerende måde, den forvalter reglerne på. Det virker som en ren demonstration. "Nu skal I se, hvor slemt det her", lyder det fra DF'eren.

Burde du så ikke tage fat i jeres udlændingeordfører, Martin Henriksen?

- Jeg har længe skrevet til Martin Henriksen, at jeg synes, han skal se på, om det ikke kan gøres anderledes og bedre, siger Jette Julius Kristiansen.

Hendes gruppeformand i byrådet i Aabenraa, viceborgmester Ejler Schütt, melder sig enig i placeringen af ansvaret. Det er ikke Dansk Folkepartis.

- Det er en helt speciel sag, der godt kan få en speciel behandling, siger Ejler Schütt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce