Annonce
Kolding

DF'er: Handicappede bør ikke henvises til en anden indgang

Det er kun i manuel kørestol, det er et problem at komme op ad bakken. I elektriske kørestole kan man snildt komme op. Arkivfoto: Colourbox
- Det er fint, vi har en flot plads, men brugervenligheden er det vigtigste, siger Carsten Sørensen (DF), medlem af anlægs- og innovationsudvalget.

Kolding: Carsten Sørensen (DF), medlem af anlægs- og innovationsudvalget, er ikke begejstret for, at patienter i manuelle kørestole skal henvises til den gamle indgang på Kolding Sygehus, hvis de har svært ved at komme op ad bakken foran den nye hovedindgang.

Det fortæller han til JydskeVestkysten. Udvalgsformand Karsten Uno Petersen (S) har ellers foreslået, patienter henvises til den gamle indgang som en løsning på den kritik af adgangsforholdene, som Kontaktforum for handicap har præsenteret.

- Det kan ikke passe, at vi bygger noget, hvor vi udelukker en hel borgergruppe. Vi er dygtige til at stille krav til vores leverandører, men så bygger vi en plads, som man ikke kan forcere. Det er fint, vi har en flot plads, men brugervenligheden er det vigtigste, siger Carsten Sørensen.

Han foreslår i stedet, at der bliver lavet ændringer på pladsen foran hovedindgangen.

- Vi skal have indrettet den på en måde, så de er i stand til at forcere pladsen. Om det er med en rampe, der er lavet af et materiale, som kan bruges hele året rundt, eller en delvis ombygning af pladsen, vil jeg lade administrationen om at beslutte, siger Carsten Sørensen, der har henvendt sig til administrationen for at få lavet en plan og oversigt økonomien bag et sådan forslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce