Annonce
Kolding

DF'er: Handicappede bør ikke henvises til en anden indgang

Det er kun i manuel kørestol, det er et problem at komme op ad bakken. I elektriske kørestole kan man snildt komme op. Arkivfoto: Colourbox
- Det er fint, vi har en flot plads, men brugervenligheden er det vigtigste, siger Carsten Sørensen (DF), medlem af anlægs- og innovationsudvalget.
Annonce

Kolding: Carsten Sørensen (DF), medlem af anlægs- og innovationsudvalget, er ikke begejstret for, at patienter i manuelle kørestole skal henvises til den gamle indgang på Kolding Sygehus, hvis de har svært ved at komme op ad bakken foran den nye hovedindgang.

Det fortæller han til JydskeVestkysten. Udvalgsformand Karsten Uno Petersen (S) har ellers foreslået, patienter henvises til den gamle indgang som en løsning på den kritik af adgangsforholdene, som Kontaktforum for handicap har præsenteret.

- Det kan ikke passe, at vi bygger noget, hvor vi udelukker en hel borgergruppe. Vi er dygtige til at stille krav til vores leverandører, men så bygger vi en plads, som man ikke kan forcere. Det er fint, vi har en flot plads, men brugervenligheden er det vigtigste, siger Carsten Sørensen.

Han foreslår i stedet, at der bliver lavet ændringer på pladsen foran hovedindgangen.

- Vi skal have indrettet den på en måde, så de er i stand til at forcere pladsen. Om det er med en rampe, der er lavet af et materiale, som kan bruges hele året rundt, eller en delvis ombygning af pladsen, vil jeg lade administrationen om at beslutte, siger Carsten Sørensen, der har henvendt sig til administrationen for at få lavet en plan og oversigt økonomien bag et sådan forslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce