Annonce
Tønder

DF'er med initiativ: Der skal plantes træer for nyfødte

Jan Voss, DF,  ønsker, at der plantes træer for lokale nyfødte. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Jan Voss har brugt initiativretten til at få bragt en sag for kommunalbestyrelsen - han ønsker, at der plantes et træ for hvert nyfødt barn. Børnene skal tilknyttes området.

Tønder: Hvis det står til Dansk Folkepartis Jan Voss Hansen, skal der fremover plantes et træ for hvert barn, der fødes i Tønder Kommune.

Politikeren har brugt initiativretten til at få forslaget behandlet af kommunalbestyrelsen.

Jan Voss Hansen fortæller, at forslaget bunder i Tønder Kommunes nedadgående spiral, når det kommer til antal nyfødte.

- Det er så Dansk Folkepartis og mit bidrag til, hvordan vi kan knytte de nyfødte mere til Tønder Kommune, fortæller Jan Voss Hansen, der er formand for Tønder Kommunes arbejdsmarkedsudvalg.

- Vi har brug for unge mennesker, fordi vi har en befolkningsnedgang. Og der kunne det være et initiativ, hvor man kunne lave noget tilknytning til det område, hvor de unge kommer fra, siger han.

Annonce

Et træbevis

Tanken er, at børn og forældre med flere deltager i et arrangement. Ny-platningerne skal registreres, så børnene kan finde træernes placering, og hvert barn skal have et bevis med oplysningerne:

- På denne måde vil børnene få et helt specielt forhold til vores natur og i bogstavligste forstand kende til deres rødder her i kommunen, påpeges det i forslaget.

Jan Voss Hansens forslag lægger op til en drøftelse og vedtagelse i kommunalbestyrelsen, hvorefter det er meningen, at teknik- og miljøudvalget tager over.

- Om det skal ud og være et arrangement i hvert lokalområde, eller det skal være et bestemt sted en gang om året, det overlader jeg til teknisk udvalg at drøfte og tage stilling til, fortæller Jan Voss Hansen.

Annonce

Grønt forslag

Onsdag er det kommunalbestyrelsen, der ser på forslaget.

- Jeg håber da, at man vil drøfte det, og så også sige, at det kunne være et godt forslag. Og det er også beskedent økonomisk og arbejdsmæssigt, fortæller Jan Voss Hansen.

- Det kunne give et supplement til det, man gør i forvejen, påpeger han.

Jan Voss Hansen lægger op til, at træplantningerne sættes i gang allerede i år.

Han ser også forslaget som et - omend beskedent - bidrag i forsøget på at sikre en grøn omstilling.

- Mange bække små, påpeger han.


På denne måde vil børnene få et helt specielt forhold til vores natur og i bogstavligste forstand kende til deres rødder her i kommunen.

Fra forslaget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce