Annonce
forside

DF'er og vicepoliti-inspektør bør cykle en tur til Hellevad

Læserbrev: Nu har jeg set/hørt TV Syds indslag fra december omkring cykelsti på Hellevadvej flere gange. Hver gang har jeg tænkt, at der må være noget, jeg har overhørt. Det er der tilsyneladende ikke.

Jeg er dybt rystet over udtalelser fra både formanden for teknik- og miljøudvalget, Arne Leyh Petersen (DF), og fra vicepolitiinspektør Knud Reinholt. De ved tydeligvis ikke ved, hvad de taler om.

TV-journalisten spurgte flere gange Arne Leyh Petersen, hvilke parametre Hellevadvej ikke opfylder. Han veg udenom. For vi opfylder nemlig dem alle. Til sidst siger han, at vi jo har en alternativ rute, men den har ingen gavn af. Vi skal alle køre alt langt for at komme på den alternative rute. Den, der har kortest, skal gå 600 meter, men de fleste skal gå 2 km eller længere. Arne Leyh bruger mange fine ord, men ikke nogen, der giver mening.

Vicepoliti-inspektør Knud Reinholt nævnte en enkelt fartkontrol, og at enkelt i den forbindelse blev målt til at have kørt 130 km/t, men at det jo ikke er hver dag, at der bliver kørt så stærkt. Det er ikke rigtigt. Det sker dagligt.

Havde journalisten haft fat i en af de betjente, der har foretaget fartkontrollerne på Hellevadvej, ville udtalelserne have været anderledes. Vi har talt med nogle af de betjente, og de har alle været dybt rystet over, hvordan folk kører her på vejen, og er slet ikke i tvivl om, at vores ønske om en cykelsti burde tages alvorligt.

Jeg vil foreslå, de Leyh Petersen og Reinholt meget snart cykler en tur fra Rødekro til Hellevad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce