Annonce
Kolding

DF'er vil have justitsministeren på banen: Bøde på 50.000 kroner for at udstille tyve på Facebook er "fuldkommen vanvittig"

Peter Skaarup (DF) mener, at man retter fokus et forkert sted, når man straffer virksomhederne og ikke fokuserer på at fange tyvene. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup mener, at det er skudt langt over målet, at Apple-forhandleren Humac er blevet straffet med en bøde på 50.000 kroner for at udstille to tyve, der stjal Apple-produkter fra Humacs butik i Kolding, på Facebook.

Kolding: Retsordfører Peter Skaarup (DF) vil have justitsministeren på banen, efter at Apple-forhandleren Humac er blevet idømt en bøde på 50.000 kroner for at udstille to tyve på Facebook.

Det siger Skaarup til Avisen Danmark.

- Jeg synes, det er fuldkommen vanvittigt at uddele bøder til en butik, der bare prøver at opklare den kriminalitet, de er blevet udsat for. Vi vil rejse sagen over for justitsministeren og spørge, om regeringen virkelig er enig i det. Jeg synes, det er urimeligt, at virksomheder skal betale for at prøve at opklare et indbrud, siger han.

Annonce

Bøden på 50.000 er markant større, end de bøder der er givet i lignende sager, hvor butikker typisk er blevet straffet med bøder på 5.000 kroner. Ifølge anklager Mika Nissen, der mødte for Anklagemyndigheden i sagen, skyldes ti-doblingen, at der er lagt op til en praksisændring efter, at der er kommet øget fokus på den slags sager.

- Jeg er meget imod, at man straffer butikker så hårdt som det her. Jeg mener, at det bør være tilladt for butikkerne at videredele de billeder, som de har, med henblik på at man hurtigt finder de skyldige, siger Peter Skaarup.

- Det er noget, der kan sætte fut i efterforskningen for at fange tyvene, og det er der i ekstremt grad brug for, tilføjer han.

I den høje ende

Karina Lorentzen, der er retsordfører for SF, er i tvivl om, hvorvidt en bøde på 50.000 kroner er passende.

- Jeg vil ikke afvise, at en bøde på 50.000 kroner måske er lige lovlig højt sat. Omvendt tænker jeg også, at udfordringen med de her ulovlige billeddelinger er, at straffene på nuværende tidspunkt faktisk er relativt lave og ikke står mål med de udfordringer, det kan skabe for andre menneskers liv. Derfor synes jeg også, at bøden skal være af en tilstrækkelig størrelse, så det afholder folk for at bryde loven. Men 50.000 kroner lyder til at være i den høje ende, siger hun.


Jeg synes, det er fuldkommen vanvittigt at uddele bøder til en butik, der bare prøver at opklare den kriminalitet, de er blevet udsat for. Vi vil rejse sagen over for justitsministeren og spørge, om regeringen virkelig er enig i det. Jeg synes, det er urimeligt, at virksomheder skal betale for at prøve at opklare et indbrud

Peter Skaarup (DF), retsordfører


SF'eren mener, at det bør være politiet, der deler overvågningsbilleder, hvis tyve skal eftersøges.

- Det er fint, at der er en eller anden form for justits med, hvad folk lægger ud på nettet. Det handler om, at det kan få store implikationer for folks liv, hvis alt muligt bliver lagt ud og florerer omkring. Tænk, hvis man fangede de pågældende, og de så viste sig at blive kendt uskyldige af den eller den anden årsag. Vi er nødt til at sikre, at det er politiet, der svinger taktstokken i den her type sager, siger hun.

Annonce
Kolding For abonnenter

Følg med i JV's julekalender: Rektor fortæller historien om sit sorte karate-bælte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Kultur

Se alle billederne: Lysfestival åbnede i perfekt vejr

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Nordtyskland

Nye coronaregler: Fest og ferie syd for grænsen bliver besværlige for danske gæster

EfB For abonnenter

Genlæs livebloggen: EfB's efterår ender med brændt straffespark og ærgerligt nederlag

Kultur

Et moderne eventyr: De mødte hinanden på nettet - efter få måneder pakkede Michael alle sine ting og flyttede fra USA til Danmark

Annonce