Annonce
Aabenraa

DF-formand er vendt på en tallerken i Fjordskole-sag

Da et flertal i byrådet for et år siden besluttede, at Fjordskolen skal flyttes til Kruså, stillede DF forslag om, at terapibassin skulle placeres samme sted. Det forslag blev nedstemt, og partiet gik i stedet med på indstillingen fra V, SP og K, hvor det hed "Der skal være adgang til varmtvandsbassin. Inden der træffes beslutning om placering af varmtvandsbassin, skal der foretages yderligere analyser heraf". Foto: Mette Thomsen

For to uger siden talte DF-formanden for en yderligere undersøgelse af, hvor terapibassin skal ligge i forbindelse med Fjordskolen. Nu har han læst gammel analyse og ændret mening.

Aabenraa: Da byrådet for to uger siden skulle tage stilling til Enhedslistens Gert Nordklitgaards indstilling om, at et terapibassin skal placeres ved skolen i forbindelse med Fjordskolens flytning til Kruså, stemte viceborgmester Ejler Schütt og hans to partifæller imod.

Nu siger Dansk Folkepartis gruppeformand, at alle yderligere undersøgelser godt kan droppes: Bassinet skal ligge i Kruså.

- Vi har lovet, at skolen skal blive mindst lige så god, som den er nu, og det bliver den aldrig, hvis det placeres ved Bov Svømmehal, siger Ejler Schütt, der er nået frem til den konklusion efter at have læst konsulentfirmaet Rambølls "Scenarier - etablering af varmtvandsbassin".

Det siger analysen

I "Scenarier - etablering af varmtvandsbassin" står blandt andet om en placering ved Bov Svømmehal:"Samlet set betyder ovenstående opgørelse, at 42 elever i varierende grad og på forskellige måeder vil være helt eller delvist ude af stand til at anvende et tilbud, hvis det etableres ved Bov Svømmehal".

Om en placering ved Kruså Skole hedder det:

"Løsningens nærhed og tilknytning til skolen tilgodeser især de svageste elever med det største behov for bassinet".

Med på det møde, Rambølls konsulent har skrevet sin rapport ud fra, var to fysioterapeuter fra Fjordskolen, lederen af døgninstitutionen Posekær, halinspektøren fra Bov Svømmehal, kommunens skolechef og projektlederen for kommunens skolebyggerier.

Burde have gravet dybere

En analyse, der blev lavet i maj i fjor. Den var på børne- og uddannelsesudvalgets dagsorden i august, og der er siden blev henvist flittigt til den i debatten. Senest i forbindelse med, at Gert Nordklitgaard bragte sagen op på byrådsmødet 22. februar.

Det var imidlertid først, da Fjordskolens formand, Mette Larsen, søndag sendte den til alle byrådsmedlemmer sammen med en række spørgsmål, at Ejler Schütt så den første gang.

- Jeg burde nok have gravet mere i dybden, erkender han på spørgsmålet om, om han ikke burde havde kendt til analysens indhold for længst, og inden han på byrådsmødet forsvarede beslutningen om en ekstra undersøgelse med et:

- Det er vel helt naturligt, at et ansvarligt byråd med skattekronerne in mente undersøger, hvordan vi får bedst gavn af pengene.

Annonce

Formand undrer sig

Det undrer i hvert fald Mette Larsen. Hun er naturligvis glad for, at Dansk Folkeparti nu bekender kulør til fordel for det, bestyrelsen mener, er den eneste rigtige placering.

- Hatten af for det, men jeg forstår ikke, han ikke har set analysen. Byrådsmedlemmerne har jo adgang til alt, så det er manglende orientering fra hans side. Skal vi virkelig fremover til at sende alt videre for at være sikre på, at de har alle informationer, spørger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce