Annonce
forside

DF: Hvorfor skulle vi høre om aftalen på tv?

Dansk Folkepartis Kristian Bøgsted finder det uanstændigt, at Søren Elbæk (S) ikke selv informerede de øvrige forhandlingsparter om samarbejdet med Venstre. Foto: Jørgen Kirk

Dansk Folkeparti og Fjordlisten har svært ved at se, hvordan det nye byråd skal komme sig over en konstitueringsaftale, som de små partier blev hægtet af uden at blive informeret.

Ringkøbing-Skjern: Mens Venstre og Socialdemokraterne glæder sig over deres fælles konstitueringsaftale, så står de små partier måbende tilbage.

Hverken Kristendemokraterne, SF, Fjordlisten eller Dansk Folkeparti blev nemlig informeret af Hans Østergaard (V) og Søren Elbæk (S) selv.

- Det er sådan set helt fint, at de har indgået en aftale. Men at vi skulle høre nyheden på tv, er uanstændigt. Jeg er mega skuffet og undrer mig meget over, at ingen har nosser til at ringe og informere os andre om det, siger Dansk Folkepartis Kristian Bøgsted, der foreløbigt er sat helt uden for indflydelse med partiets to mandater.

Annonce

Også Fjordlistens nyvalgte Jesper Lærke, der havde deltaget i forhandlinger med Socialdemokratiet, SF og Socialdemokratiet det meste af dagen, undrer sig over informationsniveauet.

- Elbæk kunne i det mindste have set os i øjnene og fortalt os om aftalen. Jeg havde forventet pli og ærlighed, men det er åbenbart ikke en del af pakken, siger Jesper Lærke fra Fjordlisten.

Kristian Bøgsted (DF) er ikke i tvivl om, at den manglende dialog bliver ødelæggende for det fremtidige samarbejdsklima.

- Det slår ikke bare skår i samarbejdet. Det smadrer det totalt. Da jeg hørte, hvad der var sket, drønede jeg ned på Rådhuset, og her var tonen alt andet en god mellem partierne. Tingene kunne være klaret med en opringning, men det valgte man ikke at gøre, siger han.

Også Fjordlisten tvivler på det gode samarbejdsklima.

- Jeg troede, at et nyt byråd skulle være starten på en ny tid med dialog og åbenhed. Men filmen knækker for mig, når man ikke kan stole på folk, og det mener jeg ikke, at jeg kan på Søren Elbæk. Man har som politisk parti ret til at indgå de aftaler, man vil, men det er et elendigt signal, at man ikke informere os om det.

Både Kristian Bøgsted og Jesper Lærke vil møde op, hvis de bliver inviteret til møde om en bredere konstituering.

- Men jeg kan ikke se, hvad de skal kunne tilbyde os - ud over dét vi har krav på, siger Jesper Lærke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce