Annonce
Indland

DF i Svendborg mister tre byrådsmedlemmer på en uge

Dorthe Ullemose er nu det eneste tilbageværende byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Svendborg Kommune. I Svendborg er partiet gået fra fire til ét byrådsmedlem på en uge.

To byrådsmedlemmer har trukket sig, mens et enkelt er blevet ekskluderet af partitoppen i Svendborg Kommune.

Dansk Folkeparti i Svendborg er presset. Onsdag aften står det klart, at partiet kun har ét byrådsmedlem tilbage, da et medlem er blevet smidt ud, og et andet har meldt sig ud.

Også i sidste uge mistede Dansk Folkeparti i Svendborg et byrådsmedlem. Partiet er dermed gået fra fire byrådsmedlemmer til ét i løbet af en uge.

Det skriver TV2 Fyn.

Det tilbageværende byrådsmedlem, Dorthe Ullemose, som også er gruppeformand, havde på et møde tirsdag fået muligheden for at trække sig som formand frem til klokken 16 onsdag.

Det gjorde hun ikke, hvilket fik udfordreren til posten, Jens Munk, til at trække sig, så han nu er løsgænger.

- Udspillet fra i går aftes (tirsdag, red.) lød på, at Dorthe Ullemose ville tænke over, hvorvidt jeg skulle være gruppeformand. Jeg gav hende til klokken 16 til at trække sig, og da hun ikke gjorde det, valgte jeg at trække mig, siger Jens Munk til TV2 Fyn.

Han havde ved tirsdagens møde egentlig opbakning til posten som gruppeformand fra det tredje byrådsmedlem, Morten Sol Petersen.

Men han er blevet ekskluderet af Dansk Folkeparti med øjeblikkelig virkning af partitoppen. Begrundelsen er, at der har været for meget ballade med ham.

Morten Sol Petersen mener, det er en drastisk beslutning, partitoppen har taget.

- Jeg er forundret over, at Christiansborg vælger at tage den drastiske beslutning.

- Jeg tænker, at hvis man kigger på forløbet hernede - og at Jens Munk nu også træder ud - så er det alle de problemer, vi har påpeget, som bliver i Svendborg, siger Morten Sol Petersen.

Der er 29 byrådsmedlemmer i Svendborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stenkaster skal mentalundersøges

Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce