Annonce
forside

DF-kandidater indgår musketer-ed

Musketer-ed kalder Dansk Folkeparti den skriftlige aftale kandidaterne netop har indgået med hinanden. Foto: Jørgen Kirk

Dansk Folkepartis byrådskandidater har skrevet under på, at de giver deres mandat til en suppleant, hvis de skifter parti i valgperioden.

Ringkøbing-Skjern: Partihopperi er at snyde vælgerne.

Det mener Dansk Folkepartis kandidater i Ringkøbing-Skjern, så derfor har de netop valgt at indgå en musketer-ed, som betyder, at et DF-mandat er og bliver et DF-mandat.

I weekenden indgik de en skriftlig aftale med underskrifter fra alle kandidater.

- Vi har set, at flere og flere vælger at skifte parti undervejs i en byrådsperiode. Vi vil gerne sikre vælgerne mod partihop. Hvis en af vores byrådsmedlemmer skifter parti i løbet af de næste fire år, overlader man pladsen til en suppleant, fortæller spidskandidat Kristian Bøgsted.

Han understreger, at partiet lokalt aldrig har været i nærheden af et partiskifte, men at kandidaterne i fællesskab er blevet enige om at udstede en garanti til deres vælgere om, at en stemme på Dansk Folkeparti også går til partiet, uanset hvad der måtte ske undervejs i det politiske arbejde.

- I denne byrådsperiode har vi oplevet, at to byrådsmedlemmer har skiftet parti undervejs. Vi vil sikre, at det ikke får politiske betydning hos os, siger Kristian Bøgsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];