Annonce
Indland

DF kritiserer ministers tavshed om Cepos

Socialministeren burde have oplyst, at hun var med i den liberale tænketank, Cepos, og dens højeste myndighed centerråd. Det siger DF's socialordfører.

Annonce

Socialminister Benedikte Kiær (K) burde ikke have fortiet, at hun siden 2005 har været med i centerrådet i den liberale tænketank Cepos, der beskrives som organisationens højeste myndighed.

Det havde afmystificeret hendes fortid, siger Dansk Folkepartis socialordfører, Martin Henriksen.

- Det er en klar fejl, siger han, der dog ikke ser hende svækket som socialminister.

- Hun har meget klart sagt fra over for de ultraliberale holdninger, som Cepos har. Hvis man beskæftiger sig med socialpolitik, ved man, at disse liberale holdninger ikke er løsningen for samfundets allermest udsatte, der har behov for, at samfundet rækker hånden ud til dem, så der er et sikkerhedsnet, siger Martin Henriksen.

Benedikte Kjær nævner i sit cv, at hun i 1990'erne var køkkenleder i Tivoli. Hun finder ikke sin fortid i Cepos særlig interessant.

- Jeg har siddet der, for det var et sted, hvor vi diskuterede politik. Det er ikke noget, jeg skjuler, og det er heller ikke noget, jeg har tænkt over, at det var meget vigtigt, siger hun til TV-Avisen.

Eva Kjer Hansen (V) blev som socialminister irettesat af statsminister Anders Fogh Rasmussen for at støtte øget ulighed som vejen til mere dynamik.

- Jeg mener ikke, at øget ulighed giver mere dynamik i samfundet, siger Benedikte Kiær til TV-Avisen.

Udsagnet ser Martin Henriksen som tegn på, at hun ikke får samme problemer som sin forgænger.

- Så længe hun er imødekommende overfor Dansk Folkeparti og leverer god socialpolitik, så er det det vigtigste, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce