Annonce
Læserbrev

DF kunne ikke redde 'Sønnen'

Læserbrev: I DF blev vi meget tilfredse, da kulturudvalget i juni besluttede at fastholde placeringen af mindesmærket for H.P. Hanssen, 'Sønnen', i Genforeningshaven.

Derfor kom det nærmest som et chok, da en privat indsamling foranledigede formanden for udvalget til at træffe en formandsbeslutning om, at 'Sønnen' kan flyttes til den nye genforeningspark ved Folkehjem, såfremt udgifterne hertil ikke belaster kommunens økonomi.

DF accepterede naturligvis ikke den beslutning, truffet på basis af telefoniske konsultationer. Derfor ønskede vi byrådets stillingtagen til sagen. At vi tog sagen op, skyldes vores respekt for vor bys historie og kultur og for de personer, der har etableret Genforeningshaven med mindestatuen for H.P. Hanssen. 'Sønnen' er opstillet i 1947 på et grønt areal, som blev døbt Genforeningshaven og samtidig fik vejen navnet H.P. Hanssensgade.

Bliver Sønnen flyttet fra sin nuværende udmærkede placering i Genforeningshaven, mister historien om genforeningen noget af sin fortælling, og så er navnet og betydningen af Genforeningshaven udslettet totalt. Mange mennesker, børn og voksne, færdes dagligt forbi 'Sønnen', som tavst minder om genforeningen.

Et stort flertal i byrådet viste sig desværre at være ligeglade med historien og har nu givet grønt lys for flytningen.

Kun en fra Socialdemokratiet og repræsentanten for Enhedslisten og vi fem fra DF støttede forslaget om, at 'Sønnen' skal blive stående i Genforeningshaven.

Ak, magen til historieløshed skal man sikkert lede længe efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce