Annonce
Kolding

DF langer ud efter modstandere i havnesag: Der er nogle, man ikke kan lave en aftale med

DF's gruppeformand Søren Rasmussen (til højre) er dybt skuffet over, at fire byrådsmedlemmer har trukket sig fra forliget om Kolding Havns fremtid. Foto: Søren Gylling
Hos Dansk Folkeparti er man skuffet over, at venstrefløjen i byrådet er droppet ud af det forlig om Kolding Havns fremtid, som et enigt byråd ellers blev enigt om sidste år.

Kolding: Dansk Folkepartis gruppeformand i byrådet, Søren Rasmussen, har ikke mange pæne ord tilovers for de fire byrådsmedlemmer, der mandag meddelte, at de ikke længere er en del af det forlig om havnens fremtid, som alle partier i byrådet ellers gav hinanden håndslag på sidste år.

De fire lancerede i stedet deres eget alternative forslag til en havneplan - en plan, der giver plads til både traditionelle havnevirksomheder og også små iværksætterfirmaer, offentlige arealer og på længere sigt også boliger.

- Man kan konstatere, at der er nogle i byrådet, man ikke kan lave en aftale med, og det må man så tage udgangspunkt i. Normalt ville man komme og sige til, hvis man har nogle udfordringer eller synes, at noget skal laves om, i stedet for at sige det i avisen, mener Søren Rasmussen.

Han siger, at han i sine mange år i kommunalpolitik ikke kan huske, at nogen er sprunget fra en sådan politisk aftale, sådan som Enhedslisten, SF og løsgængeren Hanne Dam nu har gjort fra havneforliget.

- Beslutningen om havnen er så væsentlig, at den bør træffes i bred enighed, siger han og tilføjer, at man i byrådet nu må "prøve at strikke noget sammen" omkring havnens fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Team Esbjerg For abonnenter

Sådan skal det gøres: Vigtig Champions League-sejr for Team Esbjerg, der spillede modent, modigt og mesterligt

Annonce