Annonce
Billund

DF om nej til kunstgræsbane: - Det kan man ikke være bekendt over for folk i Vorbasse

Per Nyhus (DF) bryder sig ikke om, at Billund Kommune har takket nej til en gave på 4,5 millioner kroner i form af en kunstgræsbane i Vorbasse. Arkivfoto: Jacob Schultz
Dansk Folkeparti er ikke med i kommunens budget for 2022. Partiet er blandt andet meget skeptisk over for, at der ikke kunne findes 100.000 årlige kroner til driften af en kunstgræsbane i Vorbasse.

Vorbasse: Det er ikke kun i Vorbasse, at der er skuffelse over, at Billund Kommune ikke ønsker at tage imod den gave, den blev tilbudt i form af en kunstgræsbane til en værdi på 4,5 millioner kroner.

Lokale kræfter i Vorbasse har indsamlet 4,5 millioner kroner til etableringen af en bane af kunstigt græs. En præmis for at få banen lavet var dog, at Billund Kommune efterfølgende ville overtage ejerskabet – læs: driften – af banen. En udgift, der vil løbe op i 100.000 kroner om året. Det besluttede politikerne i byrådet at vende tommelfingeren nedad til, da de blev enige om budgettet for 2022, og det vækker kritik hos det eneste af byrådets partier, som ikke er med i budgetforliget, Dansk Folkeparti.

- Jeg synes ikke, at man kan være det bekendt over for de mennesker i Vorbasse. Så skulle det være stoppet noget før. De mennesker derude har gjort et kæmpe stykke arbejde for at samle 4,5 millioner kroner sammen til en kunstgræsbane, siger partiets gruppeformand, Per Nyhus.

Annonce

En gave giver forpligtelser

Flertallet har begrundet dets nej tak til Vorbasse med, at det ikke mener, der er behov for endnu en kunstgræsbane. I forvejen ligger der kunstgræsbaner i både Grindsted og Billund, som Billund Kommune i sin tid betalte tilsammen tre millioner kroner for at få etableret, mens det resterende anlægsbeløb blev fundet via fondsmidler. I dette tilfælde kunne kommunen have fået endnu en kunstgræsbane uden at finde tegnedrengen frem, men alene ved at påtage sig driften af banen – præcis som det i forvejen er tilfældet med banerne i Grindsted og Billund.

Jeg synes ikke, at man kan være det bekendt over for de mennesker i Vorbasse. Så skulle det være stoppet noget før.

Per Nyhus (DF)

Det ville flertallet ikke, og det undrer DF-formanden.

- Jeg har hørt sagt, at når man modtager en gave, så overtager man også en forpligtelse. Ja, det gør man, men det er ikke lang tid siden, at vi sagde ja til at tage imod en gave i Billund i form af et kunstværk, som vi overtager senere i år. Der var ikke en eneste herinde (i byrådssalen, red.), som stillede spørgsmål til driften, men det må være nye takter, siger Per Nyhus, der får medhold fra en af sine partifæller:

- Der er nogle mennesker, der har stampet millioner af kroner sammen, og vi har fået præsenteret årlige vedligeholdelsesomkostninger på 100.000 kroner. Den synes jeg, at man skulle have taget. Så ved jeg godt, at der på et tidspunkt ude i fremtiden ligger en renovering af banen, men det gør der også med andre ting, og det er i hvert fald ikke i overmorgen, vi forventer, at den er udtjent, siger Mogens Jørgensen.

Annonce

Poulsen: Vi skal være opmærksomme på vores signaler

Det er ikke udelukkende Dansk Folkeparti, der ærgrer sig over, at Billund Kommune ikke vil tage imod gaven i form af en kunstgræsbane i Vorbasse. Jørn Poulsen (V), som udover at være byrådsmedlem er formand for Vorbasse Lokalråd, stiller sig skeptisk over for, at kommunen vælger at sige nej tak efter, at meget arbejde er gjort.

- Tilbage står, at der er frivillige i Vorbasse, som har arbejdet mellem fem og seks år for en kunstgræsbane. Der er lagt adskillige timer i arbejdet, og der er endvidere arbejdet med sagen i teknik & miljø, som i forvejen er meget presset på mængden af opgaver. Folkene bag banen har for mindre end et år siden holdt møde med teknik- og miljøudvalget og med unge- og kulturudvalget og præsenteret arbejdet, siger Jørn Poulsen, der frygter, at lokale ildsjæle mister gejsten og energien til at udføre frivilligt arbejde, hvis de ikke føler, at kommunen står bag dem.

- Vi skal være langt mere opmærksomme på de signaler, som vi sender i forhold til de frivillige i kommunen. Vi skal på et langt tidligere tidspunkt tage stilling til de projekter og de udgifter, det kan føre med, siger Jørn Poulsen.

Pengene er fundet lokalt

  • I forbindelse med byfornyelsen i Vorbasse har en lokal arbejdsgruppe fundet 4,5 millioner kroner til et projekt kaldet Vorbasse Helårsaktivitetsbaner. Det dækker blandt andet over en fodboldbane i kunstgræs ved Vorbasse Fritidscenter.
  • Det har dog været en betingelse, at kommunen ville overtage driften af banen, når den var anlagt, hvilket kommunen altså har takket nej til.
  • Et sandområde, som kan bruges til beachvolley eller beachhåndbold er allerede anlagt, og for tiden er et udendørs fitnessområde ved at blive anlagt.
Annonce
Billund For abonnenter

Se Grindsted fra drone: Fra oven ligner pladsen en femtakket stjerne

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Tyskland

Tyskland går til valg: De unge må vente på den store omvæltning

Aabenraa

Bil bragede ind i traktor: Promillen var over det tilladte

Danmark

Gigantisk donation: Lego Fonden giver en milliard kroner til covid-19-ramte børn

Vejen For abonnenter

Nadja vejede 186 kilo og fandt trøst i mad: - Folk så overhovedet ikke mig, de så bare min krop som et problem, der skulle ordnes

Billund

Vestermarkskirkens julemarked er tilbage

Danmark

Dall: Pludselig er de socialdemokratiske ministre blevet meget bevidste om at tale om 'skatteydernes kroner'

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Team Esbjerg

Tidligere Team Esbjerg-målvogter er ikke i tvivl: De skal kunne vinde over Buducnost

Haderslev For abonnenter

Mor og datter stiller op til valget som debutanter: - Vi er rå og nye

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Annonce