Annonce
forside

DF overvejer også protest mod konstituering

Kristian Bøgsted (D) er så utilfreds med at være holdt udenfor konstitueringsforhandlingerne, at partiet overvejer kun at stemme for dele af konstitueringsaftalen. Arkivfoto

Dansk Folkepartis Kristian Bøgsted er så utilfreds med, at hans parti er kørt ud på et politisk sidespor, at han måske kun vil stemme for dele af konstitueringsaftalen.

Ringkøbing-Skjern: Forleden truede Kristendemokraterne, SF og Fjordlisten med at stemme i mod at Søren Elbæk (S) bliver ny viceborgmester.

Det sker for at markere deres utilfredshed med, at Socialdemokraterne midt i forhandlingerne med de mindre partier indgik en aftale med Venstre.

Nu rasler Dansk Folkeparti med sablerne. Partiets gruppeformand Kristian Bøgsted er nemlig utilfreds med, at ingen af de øvrige partier var parat til at indgå en aftale med Dansk Folkeparti efter valget.

Derfor overvejer partiet nu, om man kun vil stemme for dele af konstitueringsaftalen den 14. december.

- Vi finder det lidt sjovt, at alle de partier, der har råbt om åbenhed og dialog, på den måde spiller fornærmet over at få af samme skuffe, som de selv uddelte til andre, skriver Kristian Bøgsted i en pressemeddelelse.

På valgnatten holdt Dansk Folkeparti et møde med Venstre, som ifølge Bøgsted førte til "nul indflydelse". Det alternative flertal bestående af Socialdemokratiet, Kristendemokraterne SF og Fjordlisten ønskede slet ikke at inddrage Kristian Bøgsted i konstituerings-forhandlingerne dagen efter valget.

- Først da Venstre sjovt nok glemte os - eller hvad man nu vil kalde det - og fandt sammen med Socialdemokratiet, ville KD, SF og Fjordlisten snakke, og der var løbet jo kørt, konstaterer Bøgsted.

Han understreger dog, at Dansk Folkeparti er godt tilfreds med sine tildelte udvalgsposter, og at de to mandater har til hensigt at arbejde konstruktivt de kommende fire år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce