Annonce
Sydjylland

DF-politiker har taget østeuropæisk efternavn: Men vil ikke bruge det

Da Peter Kofod sidste år giftede sig med sin kone, Vasileva, besluttede han at tage efternavnet Hristov. Her er et billede fra 2016, hvor parret erklærede sin kærlighed i JydskeVestkysten. Arkivfoto:Yilmaz Polat

I forbindelse med sit bryllup droppede folketingspolitiker Peter Kofod (DF) efternavnet Poulsen og erstattede det med sin kones efternavn, Hristov. Han vil dog ikke bruge navnet i politiske sammenhænge.

Navneskift: Da Peter Kofod mandag formiddag tonede frem på skærmen på TV2 News, var det under navnet Peter Kofod Hristov. Der er egentlig tale om en fejl, og så alligevel ikke. Peter Kofod hedder nemlig helt formelt Peter Kofod Hristov, men frabeder sig brugen af sit nye efternavn i politiske sammenhænge.

I forbindelse med, at folketingspolitikeren og DF's spidskandidat ved det kommende EU-valg sidste år giftede sig med sin bulgarske hustru Vasileva, tog han også sin kones efternavn. Han fortæller, at han tog efternavnet Hristov, da han synes, det er pænt. Men når han optræder i politiske sammenhænge vil han ikke bruge det.

- Jeg bruger Peter Kofod, når jeg præsenterer mig og skriver under på ting. Så det er meget naturligt bare at kalde mig Peter Kofod, siger DF-politikeren.

Han tog mandag fat i TV2 News og gjorde tv-stationen opmærksom på, at han kun vil kaldes Kofod i sit politiske virke.

- Jeg tog det meget afslappet og har som sådan ikke noget imod, at de har brugt navnet. Jeg tog fat i News og sagde, at det er Kofod, jeg bruger i det daglige og gjorde dem opmærksom på det. Så det har jeg faktisk taget meget roligt, siger han.

Omstridt hjemmeside

Peter Kofod kom i vælten, da han i efteråret 2014 oprettede og drev hjemmesiden meldenøsteuropæer.dk. Hjemmesiden blev kritiseret for at stigmatisere den østeuropæiske befolkning med sit formål der var, at danskere skulle melde østeuropæere, som lavede kriminalitet i landet.

Peter Kofod fortæller, at hans fravalg af navnet i offentligheden ikke skyldes, at det er østeuropæisk, og selvom han i dag har et østeuropæisk efternavn og en østeuropæisk kone afviser han, at han har ændret syn på østeuropæere, siden han i 2014 stod bag den omdiskuterede hjemmeside.

- Nej, jeg synes, at jeg har forklaret det efterhånden mange gange, og det kan jeg sige nej til. Hvis man kommer til Danmark og begår kriminalitet, så skal du ud. Ligegyldigt, om du er svensker eller araber. Så mit syn på kriminelle udlændinge er fuldstændigt uforandret, siger han.

Annonce

Står fast på udlændingekurs

I november 2016 undskyldte Peter Kofod i JydskeVestkysten for hjemmesiden og tillagde beslutningen om at drive hjemmesiden sin dengang unge alder, samt at han siden havde mødt mange retskafne østeuropæere.

- Formen havde jeg formentlig gjort anderledes i dag. Men holdningsmæssigt står jeg inde for, at kriminelle udlændinge skal sendes hjem, siger han i dag.

Til det kommende EU-valg 26. maj er Peter Kofod Dansk Folkepartis spidskandidat. Men selvom alt tyder på, at der venter ham en international karriere forude, har han umiddelbart ikke tænkt sig at bruge sit mere internationalt klingende efternavn.

- Nej, det tror jeg faktisk ikke, jeg vil. Jeg har et meget afslappet forhold til mange ting. Og det har jeg også til det her, siger han.

Annonce
Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Varde

En stor mand med charme – og et kvantum kynisme

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce