Annonce
Sydjylland

DF-profil gifter sig med udlænding

DF'er Peter Kofod Poulsen - stifter af den kontroversielle side "meldenøsteuropæer.dk" - skal nu giftes med sin østeuropæiske kæreste, Vasileva. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Folketingsmedlem Peter Kofod Poulsen (DF) skal giftes med sin østeuropæiske kæreste. Tidligere har forholdet fået kritikere til at anklage ham for dobbeltmoral, efter han drev en hjemmeside, der opfordrede folk til at skrive om deres oplevelser med østeuropæere.

Bryllupsklokker: Han oprettede en hjemmeside, hvor han opfordrede folk til at anmelde kriminelle østeuropæere. Nu skal han giftes med sin østeuropæiske kæreste.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen (DF), var i den grad i vælten, da han i efteråret 2014 oprettede og drev hjemmesiden meldenøsteuropæer.dk. Hjemmesiden blev kritiseret for at stigmatisere den østeuropæiske befolkning, med sit formål der var, at danskere skulle melde østeuropæere, som lavede kriminalitet i landet. Efterfølgende blev han politianmeldt, da nogle mente, at hjemmesiden var racistisk over for østeuropæiske statsborgere, og han har lukket siden ned.

Efterfølgende har retsordførerens holdning over for østeuropæere da også ændret sig. I november 2016 undskyldte han i JydskeVestkysten for hjemmesiden og tillagde fejlen sin dengang unge alder, samt at han siden havde mødt mange retskafne østeuropæere. Juni sidste år stod han så frem i JydskeVestkysten sammen med sin nye kæreste, den 32-årige Vasileva fra Bulgarien.

- Det kan sikkert få nogle til at trække på smilebåndet, at manden bag meldenøsteuropæer.dk møder en østeuropæisk kæreste, erkendte Peter Kofod Poulsen over for avisen og afviste samtidig, at han skulle være dobbeltmoralsk:

- Fuldstændig. Der er ikke noget dobbeltmoral i det her. Der er masser af gode mennesker i Østeuropa, og så er der kriminelle østeuropæere, der skal sendes retur omgående, hvis de kommer til Danmark.

Annonce
Peter Kofod Poulsen vil ikke stille op til et interview om hans kommende bryllup, da han anser det som en privat begivenhed. Arkivfoto: Yilmaz Polat.

Tavs Kofod

Peter Kofod Poulsen bekræfter, at parret skal giftes, men vil ikke medvirke i et interview om brylluppet, da han anser det som en privat begivenhed.

Hans kommende kone har en ph.d.-grad i kunstpsykologi med speciale i de skandinaviske lande. Hun tog til Danmark for omkring fire år siden. Det var i forbindelse med en opgave om dansk politik på hendes sprogskole, at hun mødte sin kommende mand.

- Jeg skulle skrive om Dansk Folkeparti, så jeg fandt Peter på nettet, og jeg mailede ham nogle spørgsmål, som han undervejs svarede på. De efterfølgende måneder mødtes vi tilfældigt et par gange, fortalte Vasileva sidste år til JydskeVestkysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce