Annonce
Indland

DF-profil: Helt væk med publikum til tv-debatter

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dansk Folkepartis næstformand mener, at DR bør droppe at have publikum med til partilederdebatter på tv.

Der falder ikke mange pæne ord på vejen om publikum ved mandagens partilederdebat på DR1 fra Dansk Folkeparti.

Ifølge næstformand Søren Espersen (DF) bør DR droppe publikum ved politiske debatter, da der går show i den.

- Det meget alvorlige møde to dage før folketingsvalget blev gjort til et show, hvor mange klappede og grinede, som om man sad i cirkusbygningen, siger han.

- Jeg synes ikke, der burde være publikum til stede, hvor Kim Bildsøe Lassen (værten ved debatten, red.) hopper rundt inde i midten som showmaster, siger han.

Kritikken kommer i ledtog med Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF), der mandag aften kaldte publikum for "elendigt" på Twitter.

- Elendigt publikum udvalgt nøje af DR. Klapsalver og våde øjne hver gang, der bliver talt modtagelse af flygtninge. Og stilhed når der bliver talt om asylstop og hjemsendelse, skrev Pia Kjærsgaard efter debatten.

Søren Espersen er enig i Kjærsgaards iagttagelse om, at publikum favoriserede bestemte partiers holdninger.

- Det var utrolig ensidigt. Det kan ikke være rigtig, at ingen klappede af borgerlige, men hver gang Østergaard (De Radikales politiske leder Morten Østergaard, red.) sagde noget, klappede folk i ekstase, siger Søren Espersen.

Men han er ikke enig med Pia Kjærsgaard i, at DR fremover bør udvælge publikum.

- Det er også latterligt at have partisoldater med, for det er at nedgøre folkestyret overhoved at have publikum med, siger Søren Espersen.

Søren Espersen det et "selvmål" fra DR's side.

Kritikken om, at DR har udvalgt et venstreorienteret publikum har intet på sig, fortalte nyhedschef Thomas Falbe mandag aften.

- Det er ærgerligt, at det bliver udlagt som om, at vi har manipuleret folk i salen. Det har vi ingen interesse i. Det er folk fra hele Danmark, der er kommet, og det har været en fri og åben tilmelding for alle, siger han.

Mandagens debat på DR1 var den næstsidste partilederrunde i denne valgkamp. Sidste debat mellem partilederne sendes tirsdag klokken 20 på TV2.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Varde For abonnenter

Frihedsbudskabet lød: I køkkenet sad ungarske soldater - i stuen var en tysk desertør

Annonce