Annonce
Aabenraa

DF tager sig betalt for støtten til Venstre

Ejler Schütt har stillet krav over for borgmester Thomas Andresen (V). Foto: Jan Sternkopf

Thomas Andresen fra Venstre og Ejler Schütt fra Dansk Folkeparti blev på valgnatten enige om, at Thomas Andresen fortsætter som borgmester. Men Dansk Folkeparti forlanger flere poster.

AABENRAA: Det bliver ikke helt billigt for Venstres Thomas Andresen at få støtte fra DF til at fortsætte på borgmesterposten.

- Vi vil have mere, end sidst, lød beskeden fra DF-gruppeformand Ejler Schütt, efter at han og borgmesteren havde holdt et kort møde og konstitueret sig.

I denne periode er Ejler Schütt viceborgmester og formand for arbejdsmarkedsudvalget, men DF har ikke andre formandsposter.

Jeg kunne godt tænke mig en formandspost mere, lød det fra Schütt, som heller ikke umiddelbart vil acceptere, at Socialdemokratiet får tildelt en formandspost.

I denne byrådsperiode er det socialdemokraten Povl Kylling Petersen, der har siddet i spidsen for socialudvalget.

Det sker ikke igen, uden at vi har drøftet det, lød det fra Ejler Schütt.

Borgmester Thomas Andresen slog fast, at posterne i de kommende dage vil blive fordelt blandt folk, når det står klart, hvem DF og Venstre har fået valgt ind og hvilke kvalifikationer de pågældende har at byde ind med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce