Annonce
Billund

DF tog initiativet: Hvordan undgår vi flere sager a la Frihavnen

DF ville have placeret et ansvar for, at der ikke har været styr på huslejen på Frihavnen, men resten at byrådet ville ikke være med til at hænge enkeltmedarbejdere ud. Ansvaret er mit, fastslog borgmesteren. Alle var dog enige om, at historien ikke skal gentage sig andre steder, og det bliver voksenudvalgets opgave at sikre det. Arkivfoto

DF tog initiativet, men endte med at bakke om om borgmesterens ændringsforslag: Voksenudvalget skal nu sikre, at ingen andre plejehjem ender med at få så høje huslejestigninger som i Vorbasse

Vorbasse: Hvem har ansvaret, hvordan undgår vi, at det sker igen, og kunne det ske andre steder i kommunen?

Det ville Dansk Folkepartis medlemmer af Billund Byråd gerne have svar på i sagen om den store huslejestigning, som beboerne på plejecenter Frihavnen står overfor, en huslejestigning, som blandt andet skyldes, at huslejen i en årrække ikke er blevet reguleret.

Sagen er egentlig afsluttet i byrådssalen, men Dansk Folkeparti benyttede sig af den såkaldte "initiativret", som giver alle byrådsmedlemmer ret til at rejse en sag i byrådssalen.

Dansk Folkepartis forslag var derfor, at der laves en redegørelse, som skal give svar på tre vigtige spørgmål:

Annonce

Sagen kort

De nuværende beboere på plejecenter Frihavnen får en markant huslejestigning for at lappe det hul, der gennem en længere årrække er opstået i regnskabet..Det kunne være undgået, hvis huslejen gennem årene havde været tidssvarende.Sagen har siden efteråret bølget gennem det politiske system, men på bundlinjen står, at der skal rettes op på regnskabet.Den regning lander hos beboerne.

Spørgsmålene

1. Hvem, der har ansvaret for, at økonomien på Frihavnen i Vorbasse har fået lov til at udvikle sig ukontrolleret?

2. Hvilke initiativer er der taget for, at der ikke opstår en lignende situation på et senere tidspunkt?

3. Er der er andre af plejecentre i kommunen, der har problemer, der kan sidestilles med dem, der er konstateret på Frihavnen i Vorbasse?

Punkt to og tre var resten af byrådet helt med på, mens det første punkt fik borgmesteren til at stille det ændringsforslag, der endte med at blive vedtaget.

- En redegørelse koster en masse konsulentpenge, og vi ender med at få et uldent svar. I sidste ende er det mit og vores ansvar. Jeg er ikke tilhænger at, at vi skal udpege skyldige, sagde han.

Det var Socialdemokraterne heller ikke, og gruppeformand Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup kaldet det "fuldkommen uhørt" at pege på enkelte medarbejdere.

- Vi vil ikke være med til at hænge enkeltpersoner i forvaltningen ud, fastslog hun.

Udvalg arbejder

Det bliver nu voksenudvalgets opgave at holde fast i punkt to og tre, så der bliver taget initiativer, der sikrer, at en situationen på Frihavnen ikke gentager sig, og at forvaltningen får styr på, om der er tilsvarende problemer på andre plejecentre.

- Vi skylder borgerne at lære af det her, konkluderede Allan Munk Nielsen (K).

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce