Annonce
Ringkøbing-Skjern

DF-turismeordfører hilser klart sommerhussvar velkommen

Dennis Flydtkjær (DF) er meget tilfreds med, at sundhedsministeren giver grønt lys til at tage på sommerhusferie, hvis man overholder myndighedernes anbefalinger om afstand og hygiejne. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2019)
Dennis Flydtkjær (DF) er meget tilfreds med, at sundhedsministeren nu siger god for, at danskerne kan tage i sommerhus i påsken.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Mens det gav anledning til bekymrede miner hos Dansk Folkepartis turismeordfører Dennis Flydtkjær, at statsminister Mette Frederiksen (S) forleden ikke ville forbyde sommerhusferie, men opfordrede folk til at blive hjemme i påsken, så er han glad for, at sundhedsministeren nu giver grønt lys til at tage i sommerhus.

- Både feriehusudlejerne og borgerne har brug for klare svar fra myndighederne i denne tid. Jeg havde derfor bedt erhvervsministeren om at komme med en klar anbefaling. Nu er den kommet fra sundhedsministeren, og det er godt at få den afklaring, siger Dennis Flydtkjær.

Feriehusudlejerne må som bekendt se langt efter de tyske turister på grund af indrejseforbuddet for at undgå cotrona-smittespredning, og derfor var deres mulighed for at redde noget af den tabte omsætning hjem ved at leje ud til danske turister.

Og det er altså i orden, ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hvis bare man holder fast i myndighedernes retningslinjer hygiejne og om at holde afstand.

- Jeg kan læse i Dagbladet, at der også er borgere, som er bekymrede for, om folk udefra ikke bare tager smitten med til sommerhusområderne. Jeg forstår godt utrygheden. Men med sundhedsministerens svar, så tyder alt på, at der ikke er en øget smitterisiko, hvis bare man forholder sig som derhjemme, siger han og fortsætter:

- Hvis man tager sin egen bil til sommerhuset, så kommer man jo heller ikke i kontakt med andre mennesker, og man kommer sandsynligvis ud, hvor der er mere plads, end hvis man for eksempel bor midt i Silkeborg, siger Dennis Flydtkjær.

Meldingen er et lille plaster på det gabende økonomiske sår, som corona-virus blandt andet har påført sommerhusbranchen, mener turismeordføreren.

- Godt nok går folk ikke ud og spiser og handler, som når de ellers tager på ferie, men det er bedre end ingenting, siger DF’eren.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce