Annonce
Ringkøbing-Skjern

DF-turismeordfører undrer sig over rapport, der advarer mod grænseåbning: Det ligner politisk bestillingsarbejde

Dennis Flydtkjær (DF) undrer sig over timingen af SSF-rapport, der advarer mod grænseåbning. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Dennis Flydtkjær (DF) kalder det påfaldende, at Statens Serum Institut på dagen, hvor partilederne skal forhandle flere åbninger af samfundet, sender en rapport på gaden, der advarer mod at åbne grænserne.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Dansk Folkepartis turismeordfører Dennis Flydtkjær undrer sig.

Onsdag formiddag kunne Ekstra Bladet fortælle, at Statens Serum Institut i en ny rapport advarer mod at genåbne grænserne. En grænseåbning kan nemlig medføre, at smittede personer vil rejse ind i landet og starte nye smittekæder. Og det vil øge risikoen for smittespredning i Danmark.

- Det ligner et stykke politisk bestillingsarbejde, at der kommer en ny rapport lige op til de politiske forhandlinger om yderligere genåbning af landet. Det er jo sket et par gange før, at statsministeren tager luften ud af forhandlingerne. Det ser påfaldende ud, at der bliver sendt en melding ud, som stemmer overens med Socialdemokratiets holdning til grænsespørgsmålet, lyder den bramfri udlægning fra Dennis Flydtkjær.

Annonce

Lille risiko

Regeringen har været under pres fra de borgerlige partier og De Radikale, som alle ønsker at få grænsebommen hævet. Flere har kritiseret regeringens modvilje, fordi der ifølge Sundhedsstyrelsen ikke var sundhedsfaglige argumenter for at lukke grænserne, men tale om en politisk beslutning.

Nu siger Statens Serum Institut altså, at der kan være sundhedsfaglige argumenter for at fastholde de lukkede grænser.

Meldingen rokker dog ikke ved turismeordførerens holdning.

- Det er åbenlyst, at der er en risiko ved hver eneste ting, vi genåbner. Det er jo derfor, det sker gradvist. Jeg mener dog, at risikoen ved at åbne for tyske feriegæster er meget lille. I Nordtyskland er smittetrykket lavt som i Danmark. Det er fortsat vores holdning, at vi skal gøre det til et anerkendelsesværdigt formål at holde ferie i et sommerhus ved Vestkysten. Vi behøver jo ikke åbne alle grænser i ét hug, men gøre det differentieret og der, hvor det giver mening, siger Dennis Flydtkjær.

- Jeg håber stadig på, at grænsen mod Tyskland bliver genåbnet for turisterne. Turistindustrien langs Vestkysten har brug for dem, og den sundhedsmæssige risiko er altså lille, siger DF'eren.

Annonce

Vi skal videre

I Statens Serum Instituts rapport bliver det ifølge Ekstra Bladet fastslået, at det er umuligt at sætte tal på risikoen ved en grænseåbning, da antallet af corona-smittede kan variere i de enkelte landes regioner og variere over tid. Og netop derfor er det "ikke muligt kvantitativt at forudsige, hvilken effekt grænseåbninger vil have på smitteforekomsten i Danmark", lyder det i rapporten.

I Ringkøbing-Skjern har man ikke registreret et eneste tilfælde af corona-smitte i 10 dage. Det fik borgmester Hans Østergaard (V) til at indlede tirsdagens byrådsmøde med et ønske om en håndsrækning til den nødlidende turistbranche i form af en grænseåbning.

- Det er tid til at komme videre, lød det fra borgmesteren.

Det laver rapporten fra Statens Serum Institut ikke om på.

- Det er vel ingen nyhed for nogen, at en genåbning kan medføre et lidt højere smittetryk. Vi bliver jo ikke løbet over ende af 80 millioner tyskere. I går i tv kunne jeg høre statsministeren tale om tryghed. Tryghed handler om andet end covid19. Det er også en tragedie, når mennesker må dreje nøglen om til deres livsværk. Jeg har en forhåbning om, at grænserne bliver åbnet med det politiske flertal, der tegner sig, siger Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce